Abstinens!

Det är inte ofta vi har en helg hemma som ni kanske förstått som läst vår blogg tidigare. Men ibland så får även vi hålla oss hemma, den här gången på grund av besök från släkten.

Nu är det inte så att vi vantrivs med vårt boende, tvärtom! Men det är ändå något speciellt att få rulla iväg med husbilen på fredagen. Fast som sagt, nu fick vi hålla oss hemma!

Helgen ägnades istället åt promenaderi grannskapet, längs kajen på Norra Älvstranden i Göteborg där vi bor och besök på Liseberg. Vi har riktigt trevliga promenadstråk direkt utanför balkongen och man kan följa vattnet bort mot Älvsborgsbron.

Solen sken på oss och det var en riktigt härlig sensommardag. Tur att det finns ställen längs vägen där man kan köpa glass när man blir varm och suget infinner sig. Och är man i Göteborg är det självklart Lejonet och Björnen som gäller. Deras glass med Saffran och Honung – helt ljuvlig!

Vi tog oss faktiskt hela vägen upp på Älvsborgsbron och spanade in utsikten över älven in mot de centralare delarna av Göteborg. Det är bra högt…

Längre än så orkade vi inte gå den här gången så det blev till att vända och gå tillbaka. Vi vågade oss inte in till fastlandet den här gången…

På Norra Älvstranden har man jobbat hårt med att förändra området från varvsindustri till bostadsområde, och i vårt tycke har man lyckats väldigt bra! Det är fina promenadstråk med mycket konst, caféer, båtar och inte minst folk att titta på. Så är ni i Göteborg och är sugna på en promenad, ta er till Hisingen och gå på kajen!

Är det sommar och sol så ska man väl grilla, även om man är hemma. Nu får vi inte grilla på balkongen så det är bara att gilla läget. Calle fick ta grillen och hoppa ner på kajkanten istället. Det blev i alla fall bra arbetshöjd. Men sedan lyckades vi lägga en rökridå över halva kvarteret, vet inte riktigt vad det var med den kolen… Men gott blev det i alla fall! Att bilden är lite oskarp beror på att fotografen stod kvar på balkongen!

Även kommande helg var tanken att vi skulle vara hemma då vi är bortbjudna på kalas på lördagen. Om det nu verkligen blir så att vi är hemma får vi väl se. Suget i husbilstarmen börjar bli lite för stort så det kan nog tänkas bli en liten tur fredag till lördag i alla fall!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *