Adventsmys

Nu har vi varit hemma två helger i rad. Och inte hemma i husbilen utan i lägenheten. Det var väldigt länge sedan vi inte varit i husbilen på så lång tid och vi saknade det verkligen. Så nu var det skönt att få rulla iväg på fredagseftermiddagen. Vi hade inga särskilda planer och vädret såg ut att bli klassiskt decemberväder á la Göteborg – 50 shades of Grey – kryddat med lite regn och blåst!

En fredageftermiddag efter jobbet är det rätt skönt att inte ha för långt att köra, så det fick bli en helg i Bua igen… Enkelt, funktionellt och lite lagom mysigt för en helg när man behöver vila sig i form! Och så är det rätt skönt med asfaltsunderlag när det är regnväder. Nog för att man drar in mycket skit i husbilen ändå, särskilt med hund, men det blir i alla fall lite bättre om man slipper löv, gräs och lera.

Man vet att man börjar bli gammal när man på fredagen ser mer fram emot ”På spåret” än att gå ut och festa. På spåret är en aktivitet som funkar utmärkt i husbilen också, även om vi knappast kan stoltsera med hemmabiosystem. Men 17 tum räcker när avståndet inte är för stort…

Och den här gången gick det riktigt bra att gissa resmål. Calle kammade hem 30 poäng på resorna. Att det sen knappt vart några poäng utöver detta behöver man väl kanske inte basunera ut så högt! Och musikfrågorna kan vi aldrig! Men att titta på ”På spåret” ger en sån där skön fredagskänsla…

Ett tips för dom som liksom vi vill ha lite extra adventskänsla i husbilen; vi hittade fullstora batteridrivna adventsljusstakar på Biltema! Det blev riktigt bra och dom passar precis i fönstren på husbilen och lyser alldeles lagom.

Lördagen gick i sakta och behaglig takt; lite hundpromenader, gå och proviantera hos den lokala Ica-handlaren, fika, slappa… Bara ta det lugnt och njuta av livet helt enkelt.

Men något får man ju hitta på också, så vi tog och dammade av spellådan. Vi har några spel i husbilen att ta till när vädret inte inbjuder till så mycket andra aktiviteter. Den här gången blev det ett par omgångar av ”Sequenze”. Som vanligt tog Jimmy hem vinsterna. Till spelet passade vi på att testa årets glögg från Blossa.

Sequenze är ett spel vi absolut kan rekommendera, enkla regler och lagom långa spelomgångar – perfekt i husbilen. Glöggen… tja, den var väl helt OK. Inget man behöver köa för att få tag i om vi säger så. Blir nog till att prova att blanda drink på den nästa gång – Prosecco och den glöggen gör sig nog bra ihop! Det drog lite åt safthållet…

Det blev ännu en lugn kväll i husbilen – precis som vi ville och behövde. Det är ju inte så mycket action i Bua så vill man ha lite lugn och ro är det oftast ett bra ställe, i alla fall så här års. Lite mer liv och rörelse blir det ju så klart på sommaren när det är fullt med 40 ekipage! Den här helgen var det bara 6-7 husbilar på plats.

Söndag morgon var det så dags att packa ihop och rulla hemåt i regnvädret. Vi brukar oftast åka rätt tidigt på söndagen, hur det än är så brukar det finnas en del att fixa med innan man börjar en ny arbetsvecka. Vi brukar ha våra rutiner rätt klara vid både ankomst och avfärd och det rullar oftast på bra utan incidenter. Men det blev inte helt smärtfritt den här gången.

För ett par månader sedan monterade vi stödben på husbilen för att få lite mindre rörelse i husbilen nattetid. Två vuxna män som rör sig och dessutom en 30kg tung hund som hoppar upp och ner från sofforna gör att det gungar lite ibland. Men med stödbenen nere gungar det i alla fall bra mycket mindre, även om det inte blir helt stilla. Fast stödbenen sitter på plats på husbilen har dom inte riktigt fastnat i hjärnan än om man säger så… Det har hänt mer än en gång att vi glömt av att veva ner dom. Men det hade vi kommit ihåg den här gången.

Calle brukar vara den som sköter utomhusdelen när det är dags för avfärd och så även den här gången. Allt plockades undan, elsladden flyttades på så den inte skulle komma i kläm när vi rullade av nivåklossarna. Och så in bakom ratten och släppa bromsen, husbilen rullade snällt ner från klossarna men så hördes ett rejält ”SKRÅNK” under husbilen.

Jaha tänker ni nu, det var stödbenen som vek sig. Jodå, det var stödbenen. Men inte bara dom… Vi hade också en korg med disk ståendes utanför dörren och när bilen rullade bakåt bar det sig inte bättre än att hela korgen klämdes fast under trappsteget.

Stödbenen visade sig vara det minsta problemet, dom är designade för att klara av förvirrade människor och vek sig snällt som dom skulle när bilen rullade utan att dom var uppvevade. Korgen med disk var lite klurigare då den verkligen satt fast under trappan. Men efter ett par väl valda svordomar och lite lirkande och milt våld så lyckades Calle få loss korgen i ett stycke. Undrar hur många av grannarna som såg… Men vi får väl bjuda på det!

Några fler incidenter blev det tack o lov inte och vi kom hem lyckligt och väl!

Ha nu en fin vecka och tredje advent, så får vi se vart vägen bär nästa helg! För nu får det vara nog med att låta husbilen stå!

5 thoughts on “Adventsmys”

  1. Ha ha, det där med stödbenen känner vi igen. Däremot har vi aldrig lyckats med att klämma fast diskkorgen. 😂😂
    Kanske blir vår tur nästa gång. Ha det bäst!

  2. Hade vi stått på andra sidan hade vi fått lite underhållning i samband med er avfärd. Hoppas att resten av färden gick smärtfritt. Kan tipsa om Persköps ställplats om ni inte varit där. En liten sjö och skog. Väldigt avkopplande 🤗 de har inte asfalt, men singel.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *