Allt börjar i Ullared!

Nu har vi äntligen lite välförtjänt ledighet och hur ska man då bäst tillbringa denna ledighet om inte i husbilen! Till nyår har vi planerat att hälsa på kompisar i Tranås, men det är ju några dagar innan nyår – och några dagar efter.

Vi trivs ju som ni förstått bra i husbilen året runt, men när man är ute på vintern har man lite mindre att välja på. Både ställplatser och campingar håller ofta stängt och fricamping känns ärligt talat inte så lockande på vintern. Så ofta hamnar valet på säkra kort där vi brukar vara och så fick det bli även de första nätterna på vår resa. Vi drog helt enkelt till Ullared!

Någon trängsel var det absolut inte, definitivt inte på campingen, men faktiskt inte på varuhuset heller! Folk har väl handlat allt dom orkar före jul och är nu antingen för fattiga för att handla eller upptagna på andra affärers mellandagsrea.

Är man i Ullared så får man ju lov att ta sig in på varuhuset. Det var väl inget speciellt vi skulle ha egentligen, men hundralapparna trillar liksom ändå iväg! Någon kö in var det definitivt inte den här gången!

Något som uppskattas av Doris (förutom att det oftast följer med lite hundgodis tillbaka från hussarnas shoppingtur) är att det intill campingen finns en liten rastgård för hundar.

Vår kära hund har ibland ganska dåligt minne, till exempel när det gäller ”sitt” och ”stanna” så kommer hon ihåg det i några sekunder. Däremot, när det finns något roligt ställe – det kommer hon ihåg. Hon hittar lätt till rastgården på egen hand även om hon inte varit där på flera månader! Det fanns inga andra hundar att leka med den här gången, men väl ett par pinnar att tugga på!

Annars har vi mest tagit det lugnt och njutit av livet och ledigheten. Ett av fynden inne på GeKås blev säsongens första semlor som slank ner utan större problem. Kanske inte helt OK enligt alla traditioner att äta semlor i mellandagarna, men det är gott och då kan man väl äta det när man vill…

Fast vi fikade inte bara, vi hann äta lite också, och tänkte passa på att rekommendera en enkel med väldigt god lunch. Vi brukar köpa Keldas färdiga thaisoppa och värma på. I den lägger vi några passande rester för att den ska bli lite matigare. Den här gången var det ett par kycklingfiléer som åkte ner. Gott och lite lagom till lunch.

Infarten till campingen är väl pyntad med enorma lysande kulor vilket faktiskt blir riktigt fint när det mörknat. Doris passade på att visa upp sin nya väst som gör att hon verkligen syns i mörkret.

Kvällspromenaden gick vidare upp till nya minigolfbanan. Vi har inte provat den, och just nu var vi väl inte så sugna i snålblåsten, men den såg rätt kul ut så vi får testa den någon gång när vädret är lite mer inbjudande. Däremot så kunde vi inte låta bli att ta kort på några riktigt snygga lampor som stod mitt bland golfbanorna.

Efter två nätter i Ullared var det så dags att flytta på oss. Vi siktade på antingen Jönköping eller Gränna som båda skulle ha vinteröppna ställplatser.

På vägen dit råkade vi passera Skeppshults gjuteris fabriksförsäljning och där fick det bli ett litet stopp. Massa snyggt finns det, men gjutjärn gör sig väl inte så bra i en husbil, särskilt med tanke på vikten. Så det blev inga inköp den här gången och vi rullade vidare mot Gislaved för att skaffa en ny gasoltub.

Det går ju lite mer gasol vid den här årstiden för att hålla värmen när inte elen riktigt räcker till. Vi brukar byta tuber på Byggmax – de håller bäst pris om man inte kan fylla tuberna någonstans förstås. Så vi hade matat in adressen på vår GPS och rattade glatt dit, trodde vi i alla fall. Lite misstänksamma blev vi väl när vi kom ut på en smal, visserligen asfalterad väg. Efter ett par kilometer övergick vägen i en cykelbro, så det var bara till att vända och istället fråga Google maps om vägen. Det visade sig funka bättre och ganska snart var den tomma tuben bytt mot en full.

När vi skulle därifrån och startade bilen så började motorlampan lysa… vad kan det vara nu då? Kanske slutar det när om man stänger av och startar igen? Nähä, det gjorde det inte. Ja ja, vi får väl köpa en felkodsläsare på Biltema och se vad det kan vara. Men först letade vi på ställplatsen i Jönköping. Den ligger vid en husbilsfirma på ett industriområde och var väl inte jättemysig. Inte heller de två husvagnar som stod uppställda såg särskilt trevliga ut.

Medan vi stod där och funderade på hur vi skulle göra kom ägaren ut och berättade att de två husvagnarna skulle avhysas och mer eller mindre avrådde oss från att stå där. Men nästa gång vi kom skulle de vara borta och vi var välkomna tillbaka då.

Vi startade bilen för att rulla vidare, motorlampan lyste fortfarande. Ett stopp på Biltema fick det bli för att köpa en felkodsläsare. Tydligen räckte det att skrämma bilen, för efter stoppet på Biltema så var den släckt…

Nu har vi gått in för landning för kvällen på ställplatsen i Gränna hamn. Här är det lugnt och fridfullt. Ingen trängsel här inte och det blåser snålt runt husbilen. Det har blivit en snabb tur upp till Coop, men annars håller vi oss inne och myser i husbilen. Vi får se om vi vågar oss ut och ta några bilder på Gränna eller om vi sitter inne och kurar!

Imorgon rullar vi vidare till Tranås!

5 thoughts on “Allt börjar i Ullared!”

  1. Hej! Jag blev ju nyfiken så klart när ni körde om oss nyligen på E:4an 😃 kul läsning och God fortsättning på det nya året önskar vi i Plåtisen som oxå fastnat i campinglivet 😃

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *