Åråshult, en campingupplevelse

Vill man uppleva något annorlunda i campingväg, då kan vi verkligen rekommendera ett besök på Åråshults Camping, strax utanför Gullspång. Det gäller att se till att man får med sig allt man behöver, för shoppingen på campingen och däromkring är klart begränsad förutom en liten butik på campingen där dom har lite konserver och torrvaror.
Men upplevelser, det finns det gott om!

Att vi hamnade på Åråshult just den här gången berodde på att två goda vänner fyllt jämnt. Vi och ett annat husbilande par tyckte att en campinghelg i en lite annorlunda omgivning skulle passa perfekt som present. Vi har varit här en gång innan på en husbilsträff och gillade verkligen det här annorlunda stället. Åt födelsedagsbarnen hyrde vi en stuga då dom är sådana konstiga typer som inte har husbil… Men som sagt så finns stugor också att hyra här så det löste ju sig ändå!

De flesta platserna är som en egen liten glänta i skogen och har en egen eldplats och en sittgrupp av något slag. El finns på platserna och det ligger små enkla servicehus på flera ställen. Det är också fri tillgång till ved så självklart passade vi på att elda några brasor, det är ju så mysigt! Just den här eldplatsen består av en gammal tvättmaskinstrumma monterad på underredet från en kontorsstol! Genialiskt!
Det vimlar för övrigt av udda och fiffiga lösningar på campingen, ägaren är förutom en samlare också en riktig uppfinnar-Jocke, och dessutom väldigt trevlig!
Man kan gå runt på området och titta in i olika lokaler, det är lite som ett friluftsmuseum/hembygdsgård/skrotupplag/…… Väldigt svårt att beskriva, men vi försöker visa med bilder istället.

Bland annat finns det en lanthandel man kan gå in i med galet mycket grejer. Vi är förmodligen för unga för att ha personliga minnen av sakerna, men det är väldigt kul att se!

Alla gamla saker verkar kunna få en plats här och till och med gamla skor kan bli till något vackert! Eller så kan man få prova på som kassörska eller växeltelefonist!

Förutom att gå runt på området är det också en lagom promenad ner till Vänern som visade upp sig från en väldigt tilltalande sida den här gången!

Firar man födelsedagar så får det ju vara lite tårtkalas ändå… Vi passade på att inviga perkulatorn och så blev det en tårtbotten alldeles nybakad i Air-fryern. Har ni inte provat en sån, så gör det! Vi använder den till allt – Bake-off frallor, pommes, kakbak, Janssons frestelse…Får det bara plats i den så kan man göra allt man kan göra i en vanlig ugn, fast det går fortare och blir ofta till och med bättre!

Man kan gå runt på området en bra stund och bara titta. Man upptäcker små och stora saker överallt! Och har man riktig tur kanske man till och med hittar en hutt-holk och kan ta sig en tuting. Och sopsorteringen är minst sagt annorlunda, men det gör faktiskt sorteringen lite roligare.

Har man höga krav på standard och att saker sak vara ”fina” så kanske det är lika bra att åka någon annanstans. Vill man däremot ha en annorlunda upplevelse och koppla av så åk till Åråshult. Vi kommer helt klart tillbaka, igen!

4 thoughts on “Åråshult, en campingupplevelse”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *