Back in Borås

När man som vi är ute med husbilen året runt så får man anpassa sina aktiviteter och resmål efter väder och säsong. När vi nu såg att det var prima västsvenskt höst/vinterväder på gång – alltså järngrå himmel och ett jämnt flöde av regn – så fick vi tänka till lite. Vill vi sitta och mysa i husbilen hela helgen, i och för sig inte alls fel, eller vill vi ha möjlighet att hitta på något?

Vi fastnade för det senare alternativet, kunde ju vara kul att i alla fall ha möjligheten att ta sig någonstans. Och är det då regn i faggorna så är stad bättre än skog och mark, i alla fall enligt oss.

För några veckor sedan var vi ju i Borås med goda vänner och sa redan då att hit kunde vi åka igen. Och nu gjorde vi det. Campingen i Borås ligger ju på promenadavstånd från centrala Borås och ännu närmare Knalleland med ett gäng affärer.

Någon särskild trängsel var det inte på campingen, men tack och lov var vi inte helt själva. Det har vi provat på en gång och det var nästan obehagligt att va helt själva på ett så stort område.

Det har sina sidor att manövrera ett så stort ekipage in på en plats med björkar när det blivit mörkt, det var inte många millimeter från att Calle klippte ett träd med ena hörnet på bilen, men turen var på vår sida och både träd och husbil klarade sig utan några skador! Fredagskvällen ägnades för övrigt åt Dobidoo och Netflix, hemgjord räkmacka och något glas vin. Precis vad man behöver efter en arbetsvecka.

På lördagen tog vi en promenad in mot Borås centrum. Vi kan väl ärligt säga att vi inte blev superimponerade… Men vad vet vi, kanske vi bara gick på fel ställen. Borås verkar i alla fall ha satsat rejält på offentligt konst av olika slag, så vid lite bättre väder kan man gå runt och titta på målningar och skulpturer och ägna lite mer tid och energi åt det än vad vi gjorde nu. Men ett par väggmålningar fastnade på bild i alla fall.

Et par skulpturer fick också vara med på bild!

Annars ser väl Borås ut som man kan förvänta sig att en medelstor svensk stad ska se ut… Gågata med de vanliga affärerna, åtminstone ett stort torg, ett köpcentrum, ja det vanliga man kan hitta i många städer.

Något vi kan tipsa om på vägen mellan campingen och centrum är att det finns ett antal loppisar för dom som liksom vi gillar det. Vi hann med tre stycken på vägen tillbaka mot husbilen. Så mycket fyndat blev det inte, bara en plastburk. Men man kan ju aldrig få för många plastburkar – eller hur!

Till lunch skulle det grillas korv, det var bara att trotsa duggregnet. Viss måtta fick det vara på stolligheterna så kolgrillen fick stå kvar i husbilen, det fick duga med gasolgrillat den här gången. Kanske tur att vi inte hade så många grannar på campingen, för den korven som vi lade på grillen rök värre än värst så vi lade en dimridå över halva campingen.

För övrigt blev det inga stordåd gjorda på lördagen heller, det var lugnt och behagligt och både vi och djuren passade på att vila upp oss. Är det inte det helgerna är till för? I alla fall behöver man vissa sådana helger, att bara få vara. Och så kanske man kan njuta av ett glas bubbel också! Livet behöver inte vara krångligare än så.

4 thoughts on “Back in Borås”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *