Båstad

Den här helgen har vi varit och hälsat på Calles mamma med man som i väntan på att få tillträde till sin lägenhet bor i sin husvagn som står uppställd på Båstad Camping. Eftersom det skulle bli bra väder tänkte vi att det kunde vara bra att passa på att kunna vara ute och ses, det var alldeles för länge sedan.

Vi har aldrig stått med husbilen på Båstad Camping innan, men det var en positiv nyhet. Det finns gott om platser för husbilar, dels finns det ställplatser utanför själva området och dels ett stort antal campingtomter inne på området som är till för husbilar. Vi fick en plats på nedersta raden som var perfekt för stora åbäken som vårt. Gott om svängrum och helt platt! Perfekt!

Campingområdet i sig är i grund och botten rätt trist, det är en stor platt yta. Men man har verkligen gjort det bästa av ytan och lyckats få till det riktigt trevligt med häckar och träd. Och platt är ju definitivt inte fel när man kommer med husbilen, det är ju bekvämt att bara svänga in på platsen och dra i handbromsen och så är det klart! Inga nivåklossar behövdes den här gången. Bara att dra ner stödbenen bak så det inte blir så gungigt på natten när någon vänder sig eller Doris hoppar ner. En 30 kilos hund kan faktiskt få hela husbilen att gunga…

Det är tyvärr en bit ner till havet från campingen, drygt en kilometer. Och den här gången tog vi oss faktiskt inte ner dit. Vi tyckte det var lite tidigt att bada än…. Men vi hittade en liten lagom promenadrunda för hund och hussar – Trollstigen – som gick från ände till ände på campingen genom en tallskogsdunge. Tycker man det är tråkigt att gå kan man ändå ta en promenad här, det finns en hel del att titta på. I skogen har det hamnat lite av varje i prydnads väg… Björnar, igelkottar, troll, tomtar, gäss, grisar…. Allt möjligt! Vi såg något nytt varje gång vi gick där. Dessutom finns det en inhägnad hundrastgård, något som framför allt Doris uppskattade!

Vädret var på vår sida hela helgen och då är det ju gott att sitta i solen och njuta av att bara vara och kanske något gott att äta och dricka… Så lunchen på lördagen fick bli ute i solen! Njutning för både kropp och själ.

På campingen finns också en trevlig restaurang med rättigheter, rätt långt från de torra mackor och micrade panpizzor som är det man kan få tag i på många andra campingar. Vi blev bjudna på Tarte Flambée av Calles mamma med man på lördagskvällen – extremt lättlagat (i alla fall för oss) och gott var det också. Det är härligt att få vara lat ibland!

Förutom att göra det vanliga vi brukar göra när vi är ute med husbilen, alltså att ta det lugnt och njuta av livet, så blev det förstås en hel del umgänge med Calles mamma med man. Vi provade också tillsammans campingens minigolfbana med 12 hål. Kanske lite dyrt egentligen med 70:- per person, men det är ju riktigt kul med minigolf ändå!

Banorna var ovanligt lättspelade, särskilt de första. Säkert bra för barnfamiljerna så att de små inte tröttnar ur på en gång i alla fall! Men väldigt fina banor var det och det kan ju vara kul att få känna sig lite extra duktig ibland!

På det hela taget är Båstad Camping riktigt trevlig och väldigt välskött. Gräsmattorna är nästan av golfbanekvalité och servicehusen var både fräscha och välstädade. De flesta verkade dock undvika servicehusen och höll sig till sina egna faciliteter i husbilar och -vagnar, vilket nog är klokt i dessa tider.

När vi nu kom hem till Göteborg på söndagen möttes vi av regn… Men det var inte helt fel egentligen för på det sättet lyckades vi bli av med det mesta av dom insekter som mött döden mot vår vindruta på vägen.

Ha nu en fantastisk vecka alla så hörs vi snart igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *