Blekinge

Den här helgen fick husbilen agera gäststuga igen. Det var dags att hälsa på hos Calles pappa i Blekinge och dessutom hjälpa till lite efter en vattenskada. När man ska hälsa på hos någon där badrummet inte fungerar som det ska så är det ju rätt bra att ha huset med sig! Fast det hade vi så klart haft i alla fall…

När vi åker till Blekinge så har vi ett stopp på vägen som är så gott som obligatoriskt; Eko:- i Fjälkinge. Alla vet var det ligger? Nä, trodde inte det… Mellan Kristianstad och Bromölla ligger en håla som heter Fjälkinge. Eko:- är ett varuhus som började i en gammal dansbana men som växt rätt rejält med åren och nu är ett antal tusen kvadratmeter med allt mellan himmel och jordfräsar. Mycket är billigt, men långt ifrån allt, så man får använda sitt sunda förnuft om man har nåt… Men alltid hittar man något man villhöver där!

Något som (tyvärr) alltid är billigt där är lösgodis. Så det blev det. Tårtor är också billigt, så det råkade det också glida ner en i kundvagnen. Knappast nödvändigt, men nog är det gott med prinsesstårta till kaffet? Lite mer nyttiga saker blev det också, tack och lov!

I vår husbil är det så att vi har ett rätt stort skåp på toaletten där hyllorna går i färdriktningen. Detta gör att VARENDA gång vi åkt bara några meter och gjort en aldrig så mjuk och försiktig inbromsning så ligger allt som tidigare stod prydligt i skåpet huller om buller. Och vi har massor i det skåpet av nån anledning. Man vet ju aldrig när man behöver nåt…

Nu tänkte vi att Eko:- kanske var stället där vi kunde hitta några små plastlådor som passade i skåpet och äntligen få ordning på eländet. Jodå, det fanns massor med plastlådor i alla möjliga storlekar. Billiga, nja… inte direkt. Men när vi nu ändå var där och hittade små lådor som såg ut att passa bra i skåpet så fick det blir några stycken ändå.

Det blev ju helt perfekt om vi får säga det själva! Nu ska det nog till en frontalkrock för att grejerna ska halka runt… Och händer det så är nog en vält schampoflaska eller tandborstmugg det minsta problemet vi har! Vi har också sett krocktesterna med husbil som cirkulerar på nätet…. Huu!
Tur att man kör som en ängel, bara att hoppas att alla andra i trafiken också kör lugnt och fint!

Som vanligt så rattade vi in husbilen på uppfarten bredvid huset. Trots att det är nära en väg så är det väldigt lummigt och lugnt där i den blekingska urskogen! Det är onekligen ett vackert ställe att vara på.

Det hände inte så värst mycket där i skogen som är värt att skriva om. En stor del av lördagen gick dessutom åt till att hjälpa till med lite hantverk i badrummet inför att rörmokaren skulle dit kommande vecka. Inte utan att man känner sig lite händig vid de få tillfällen när man får ta till cirkelsåg, hammare och skruvmejsel!

Lite sällskap fick vi också där i skogen, plötsligt när man tittar ut så står där ett rådjur helt ogenerat. Dom är väldigt fina att se på, men hoppas att den inte delade med sig av en massa fästingar… Våran Doris brukar vara väldigt bra på att fånga upp såna när det finns och eftersom vi inte har så många i Göteborg så har vi inte impregnerat henne med fästingmedel, så dom trivs bra i hennes päls!

Annars har vi mest laddat för husbilsnördarnas julafton – mässan på Elmia – som drar igång nu på onsdag. Vi åker dit redan på onsdag och det ska bli riktigt kul, både att titta på husbilar, tillbehör och inte minst folk. Självklart kommer det rapport därifrån också, ur vårt perspektiv!

One thought on “Blekinge”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *