Borta fast hemma ändå – Kärralund

Vad gör man när man ska få besök av en barnfamilj bestående av fem personer och bor i en lägenhet som inte riktigt sväljer alla dessa? Om familjen i fråga har husvagn så är ett bra sätt att boka in sig på samma camping! Och eftersom dom ville till Göteborg så fick det bli Lisebergsbyn Kärralund över helgen.

Så värst mycket närmre vårt hem än så kan vi nog inte komma, i alla fall inte om vi ska flytta husbilen från parkeringen. Det är under en mil att åka hemifrån. Fast det var faktiskt rätt skönt att slippa åka så långt, alla milen från Sverigeresan vi hade på semestern sitter fortfarande i.

Kärralund är inte en dålig camping på något sätt, den ligger fint i ett skogsparti – nära till Skatås friluftsområde och nära till badplatsen vid Delsjön. Dessutom är det nära till spårvagnen! Så det är ju perfekt om man kommer som campande turist och vill uppleva Göteborg. Och det var många som ville göra just det, hela campingen var fullbokad!

På Kärralund jobbar dom efter principen ”finns det hjärterum så finns det stjärterum”. Eller i alla fall husvagns- och husbilsrum. Platserna är så stora som dom måste vara och inte en centimeter till och vi fyllde ut vår plats till max! Med en husbil på 8,80 och en plats på 9,07 är det inte mycket att spela på, men marginaler är för mesar!

Fredagskvällen hade vi lite kräftskiva med ett par kompisar från stan som tog sig ut till oss, både trevligt och gott! Självklart hade vi havskräftor, men faktiskt så hade det smugit sig in några insjökräftor också den här gången. Båda delarna var riktigt goda! Men måste man välja så får det allt bli havskräftor, bor man i Göteborg och säger något annat blir man väl betraktad som landsförrädare.

På lördagen kom sedan våra vänner från Dalarna med sin husvagn och fick plats en rad längre bort. Perfekt ju, var och en har sitt men man kan ändå umgås! Helgen förflöt lugnt och fridfullt med mat och fika mest hela tiden för att hålla alla barn (och vuxna) mätta och nöjda, vilket också lyckades rätt väl!

Kärralund är extremt barnvänlig och barnanpassad med en lekplats som verkligen uppskattas av barnen. Även Calle tog en tur i rutschbanan när ingen tittade på… Men en lekplats behöver inte bara vara rolig, den kan också vara riktigt vacker när det skymmer.

Även under markisen fick vi till lite stämning med våra fantastiska solcellslampor!

Men en knôkfull camping har också sina baksidor. På lördagen insåg vi att det skulle bli konsert i Göteborg vilket vi missat. Redan vid lunchtiden började folk värma upp med vin, öl och andra starkvaror till tonerna av Gyllene Tider som senare skulle spela på Ullevi. Inte våra favoriter… Men det är bara att bita ihop! Fördelen var ju att dom tystnade och pös iväg mot stan ganska så tidigt och lugnet lade sig över området.

Dessvärre kom ju grannarna hem, rejält glada i hatten, på småtimmarna och började tjattra, titta på filmklipp från konserten och dricka grogg utanför vår husbil. Då både bet vi ihop och gnisslade tänder… Men så småningom orkade dom inte längre och rasade in i sin egen husbil istället! På morgonen efter hade vi väldigt många ärenden i luckorna på just den sidan och slog lite extra i dörrarna. Barnsligt kanske, men på nåt sätt ger det ändå en viss tillfredsställelse!

För ett besök i Göteborg kan vi absolut rekommendera Kärralund, det ligger väldigt smidigt till för att utforska stan med kollektivtrafik. Men man ska inte ha social fobi, det är trångt. Och har man husvagn med markis och en bil som också ska få plats så är det VÄLDIGT trångt. För husbilar är det lite lättare i alla fall.

Det är också gott om folk, framför allt barnfamiljer vilket inte känns så konstigt. Campingen har öppen året runt och det är betydligt lugnare när det är lågsäsong, det har vi också provat när husbilssuget är stort med man inte riktigt orkar åka så långt!

One thought on “Borta fast hemma ändå – Kärralund”

  1. Det är ju det som är en del av charmen att man inte alltid måste åka så långt, utan snarare vart man vill😀.
    Och visst är det perfekt att träffa vänner och bekanta på en camping. För de som inte har husvagn kan man boka campingstuga också. Älskar att ni slår i dörrar och luckor. Så barnsliga kan vi med vara ibland men hämnden är ljuv😂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *