Dan före dan före dopparedan

Snart är det jul och dom flesta är väl hemma och julstökar för fullt. Men vi ska ha en väldigt lugn jul som ska tillbringas i husbilen. Så här ska inte stökas så värst mycket. Visst har vi fått upp några ljusstakar i fönstren även hemma, men vi har minst lika mycket pynt i husbilen som hemma!

Hur som helst behövde vi inte hålla oss hemma och fixa en massa utan vi kunde med gott samvete ge oss ut med pensionärstorpeden även den här helgen. Nu fick det bli en lite längre tur och den här gången föll valet på Lidköping. Det är inte ofta vi är där, men dom gånger vi har varit där så står vi på Kronocampingen vid Vänerns strand. Dom har ett stort område för husbilar med asfalterade ståytor och gräs bredvid. Gräset hade vi kunnat vara utan nu, för det var rätt blött och lerigt… Men att stå på asfalt är riktigt bra, ingen risk att sjunka ner och fastna.

Här finns det allt man behöver, och lite till. Egna duschrum och separata toaletter är ju rätt mycket trevligare än när det liknar omklädningsrummet i en sporthall! Till och med ett gym finns i servicehuset. Fast nu var vi inte så värst träningsmotiverade så gymmet fick stå orört, vi var för lata den här gången… också! Men det finns andra maskiner att använda än dom på ett gym. Vi använde diskmaskinen istället. Och testade en maskin för tömning av toatanken också. När Calle väl klurat ut hur det funkade så var det riktigt smidigt, om än lite långsamt. Men det gäller ju att använda dom finesser som finns. Utom gymmet då som sagt… Träna kan vi göra efter jul!

Ytterligare en fördel med Kronocampingen är läget. Vi har aldrig varit där på sommaren, men med en strand precis vid campingen kan det omöjligt vara fel. Så här års är närheten in till centrum i Lidköping en större fördel, så på lördagen trotsade vi duggregnet och gav oss av in till stan.

Lidköping är en riktigt söt liten stad med många gamla hus, om man nu gillar att titta på sånt. Ett av landets största torg kan man också stoltsera med, och på lördagar är det lite torghandel som pågår. Så här inför julen hade dom gjort i ordning en rink för skridskoåkning också, men den var helt öde den här dagen. Det är inte så svårt att förstå varför, just nuverkade det vara mer vatten än is!

Det finns några konditorier att välja på när kaffetarmen ska ha sitt. Vi hamnade på ett gammalt anrikt fik – Garströms. Det är något visst med gamla trähus, och gamla kondis är inte heller fel så kombinationen kan ju bara bli bra! Att vi dessutom fick trevligt fikasällskap gjorde inte saken sämre.

På vägen tillbaka till campingen fick det bli lite proviantering, både Ica och Willys ligger på behändigt avstånd från campingen, så svälta behöver man inte göra.

Helgen förflöt i lugnt och stilla tempo, vi hann med att njuta av lite hemgjord glögg på lördagseftermiddagen, och ytterligare en fika med ett par kompisar som tittade förbi! Lite mat och en lättsmält film på Netflix så var det bra skönt att krypa ner i sängen sen.

Att vakna till en soluppgång över Vänern när man drar ner gardinen på morgonen är inte alls fel! Den här utsikten hade vi inte haft om det varit fler husbilar på plats, så även om det ser lite ödsligt ut på bilden så var det väldigt vackert.

Efter de vanliga morgonbestyren innan man ska rulla (diska, plocka undan, veva upp stödben, tömma toan, ja ni vet nog…) så rullade vi hemåt.

Lite fix inför julen har vi också, så i skrivande stund står skinkan på spisen. Ja, inte nån av våra skinkor då, utan nån stackars gris som fått släppa till. Ett par saker till är det som ska fixas innan vi packar ut julmaten i husbilen och firar (h)jul!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *