Den rullande gäststugan

Som vi sagt tidigare – det är bara så skönt och praktiskt att ha husbilen med sig när man ska hälsa på hos någon. Nu var det dags för en träff med några andra husbilsmänniskor som vi träffat genom Facebook för knappt ett år sedan. En härlig omaka samling som egentligen bara har husbilslivet gemensamt! När sedan en i samlingen har plats för tre husbilar är det ju bara att rulla dit och träffas!

När doktorn ordinerat högläge av foten i en vecka och man ska ut i husbilen får man tulla lite på vad som egentligen är OK. Vi behöver inga pekpinnar om att inte ha fötterna på instrumentpanelen – vi vet redan att det inte är lämpligt… Men nöden har ibland ingen lag.

På vägen ut till vårt mål i skogen i gränstrakterna mellan Halland och Västra Götaland passerade vi Forsbergs i Hyssna. Sedan vi skaffade husbilen har vi haft en provisorisk lagning av en gardinupphängning och vi har varit på jakt efter en riktig. Ingenstans har vi hittat detta, men nu tänkte vi testa Forsbergs för att se om vi kunde slippa att ha gardinen hängande i gummisnoddar.

Bingo! Dom andra tillbehörsbutikerna hade inte ens vetat vad vi pratade om, här visste dom. Och inte bara visste, dom hade det hemma! Och ett nytt magnetlås till skåpet under handfatet som varit lika omöjligt att få tag på också, även det hade dom på lager. När man sedan fått det man skulle ha och skulle betala så kom det en skvätt ångest – specialgrejer brukar ju inte direkt vara billiga. Men alltihop för under hundralappen, så vi åkte vidare nöjda och glada.

De sista hundratalen meter innan målet var det riktigt vackert, trots att det regnade när bilden togs.

Efter ytterligare en stund på rull fick vi så parkerat för helgen, mitt bland granarna. Lite trixande blev det i och med att vi visste att vi var tvungna att åka först på söndagen och alltså behövde stå ytterst. Husbilen som parkerade bakom oss är NÄSTAN lika stor som vår men efter lite rattande och backande var alla på plats!

Helgen förflöt mestadels i lugnt tempo med god mat och trevligt umgänge samt en och annan Tequila! På lördagen tog delar av sällskapet en utflykt till det Stora Gula Varuhuset (Ullared alltså) för lite shopping. Vi har ju nyss varit där så vi hoppade över denna utflykt.

Jimmy som var ordinerad högläge fick ta en siesta i husbilen istället medan Calle gav sig ut på jakt efter skogens guld. Och se, det blev napp där också!

Att plocka svamp är rogivande och roligt, att äta den är gott. Men att rensa den… nja – mindre kul. Men det måste göras. Och ja, det ligger hundbajspåsar på bordet, dom är faktiskt riktigt bra att plocka svamp i! Och som hundägare har man oftast ett par stycken i fickan.

Så efter en trevlig helg styrde vi kosan hemåt. Ett snabbstopp på vägen blev det för att tömma toatanken, även det sånt som måste göras. En del har väldig ångest över dessa tömningar, men det är inget som direkt bekommer oss. Eller Calle rättare sagt som är den som har det på sin lott.

Nästa helg blir det inga husbilsäventyr för vår del då vi har andra planer. Det känns onekligen lite märkligt att inte åka ut i vårt hjul-hus, men det finns faktiskt annat också här i livet!

One thought on “Den rullande gäststugan”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *