Det är vi som är Ho-Mo

Vi är inte ensamma om att blogga om våra resor om nu någon skulle tro det. På Facebook finns det en grupp som heter husbilsbloggarna där ni kan hitta flera andra som bloggar om sitt husbilsliv, och oss också så klart! En bloggarkollega kläckte den fantastiskt bra idén att vi som har våra bloggar i gruppen skulle skriva ett inlägg var för att presentera oss lite, och nu är det vår tur!

Till att börja med kanske vi ska reda ut vad Ho-Mo är… Egentligen har vi valt att kalla oss för Homo Mobile Home, men det är ju på tok för långt och gör sig inte som hemsidesadress heller. Så det fick bli ho-mo och hemsidan ho-mo.nu.

Vi som ingår i besättningen är Calle och Jimmy som är dom tvåbenta. Det finns också två fyrbenta i hushållet som följer med i husbilen så gott som jämt! Dels är det Doris, en flatcoated retriver (alltså en hund för er som inte har örnkoll på raser) och dels Iris som är en burmakatt med mycket attityd! Och uttrycket att vara som hund och katt passar inte i vår husbil. Det är inte alltid dom förstår sig på varandra, men dom kommer nästan alltid överens!

Vår nuvarande husbil som vi har haft sedan drygt ett och ett halvt år är en Bürstner Aviano årsmodell 2012, en rätt lång pjäs på närmare nio meter. Bürstern är vår andra husbil sedan vi gav oss in i husbilsbranschen 2017. Vi började prova på husbilslivet med en äldre Frankia från -04 som vi i och för sig var väldigt nöjda med men efter en resa till Kroatien sommaren -18 insåg vi att AC i kördelen var ett måste sommartid… och det fanns inte i den gamla Frankian.

Att vi började med husbil var varken särskilt genomtänkt eller planerat… vi har alltid gillat att campa, men bara i tält innan. Men sen började vi prata om det och rätt vad det var så stod vi där med Frankian!

Vi hann ha den gamla pärlan i cirka 1½ år, det är inte utan att man bli lite nostalgisk när man ser gamla Frank på bild!

Våran Bürstner har egentligen allt vi vill ha av en husbil och dessutom gott om plats. Planlösningen passar oss perfekt med två enkelbäddar bak som går att bädda ihop till en stor dubbelsäng om man vill, en stor sittgrupp och ja… vi saknar inget. Och det är väl det som är största fördelen – att vi trivs så bra med den. Största nackdelen, tja…. Dom som säger att storleken inte har betydelse har inte full koll. Den ÄR rätt stor att ratta runt i vissa lägen, men hittills har vi lyckats ta oss fram, även om det ibland krävs rätt mycket backande, rattande och trixande innan man hamnar rätt.

Vi är för det mesta ute med husbilen på helgerna, sommar som vinter, även om det så klart blir mer och längre resor på sommaren när det är ljusare och varmare. Men en husbil är för stor investering för att stå och samla damm större delen av året!

Våra planer för sommaren 2020 var från början att åka norrut genom Sverige och ner i Finland för att avsluta med ett bröllop där i juli och sedan ta båten från Nådendal över till Kapellskär. Men hur det blir med den saken i år får väl visa sig. Vi räknar med att i alla fall hålla oss inom landets gränser, men det ligger i ödets händer just nu. Och kanske till viss del i Folkhälsomyndighetens!

Vi har mestadels åkt i Sverige hittills, det finns mycket att se på hemmaplan och Sverige är stort och varierat! Men det har varit några resor till Danmark och Tyskland och som längst söderut till Kroatien… Favoritplatser finns det gott om, både nära och längre bort. Har vi en helg på vintern när vi inte har lust eller tid att resa långt hamnar vi rätt ofta i Bua som ligger bra till för oss som bor i Göteborg. Och är vi RIKTIGT slöa kan det bli Lisebergsbyn, men det är så skönt att bara komma ut med husbilen att det inte alltid spelar så stor roll var man är. Favoritplatsen är helt enkelt husbilen oavsett var den är! Även om det så klart är kul att se nya platser och uppleva saker!

Men det finns faktiskt platser vi inte kommer att åka tillbaka till. Dels en camping i Kroatien där vi faktiskt inte var välkomna för att vi var gay. Det i sig var en upplevelse som väckte mycket känslor… Men det finns också ställen i Sverige vi inte kommer att återvända till, främst tänker vi på Älvkarleby Fiskecamping. Det låg fint, inga större fel på campingen heller… men de andra gästerna där var vid det tillfället rätt udda och vi kände inte att vi smälte in riktigt. Inte alls faktiskt. Men det är tur det finns olika ställen för olika smaker och det finns säkert ställen vi gillar som andra tycker är skit 🙂

Husbilslivet för oss blev en fullträff! Vi har hittat vår grej och vårt sätt att slappna av. Och att man dessutom träffar trevliga människor och nya vänner på ställplatser och campingar och inte minst via Facebookgrupper är ingen dålig bonus! Och det här med att blogga, det gör vi för att vi tycker det är roligt att dela med oss av våra upplevelser och för att visa att vi som lever två killar i ett förhållande också har en plats i Camping-Sverige!

Välkomna att följa med oss på våra fortsatta husbilsresor! Vi ses på vägarna och i cyberspace!

5 thoughts on “Det är vi som är Ho-Mo”

  1. Jag blir så förbannad när jag läser hur ni blir/blivit bemötta. Men jag är glad att ni bloggar och självklart har var och en av oss en plats i campingvärlden. Gillar er blogg och missar inte ett inlägg, även om jag inte alltid kommenterar. Hoppas vi ses nånstans, kanske ute i Göteborgs skärgård, som i alla fall är vår favorit i Sverige.

    1. Förr eller senare kommer vi säkert att korsa våra vägar. Och Göteborgs skärgård har vi kvar att upptäcka… Vi tar gärna emot tips 😊

  2. Trevligt att läsa er presentation! Mindre trevligt att läsa om bemötanden på campingen i Kroatien!! Härligt ändå att höra att ni hittat er grej i husbilslivet! 🙂

  3. Tack för läsningen😊 Det var kul att läsa om er och ert husbilsliv! Det kommer att bli ett heltidsjobb 😅 att läsa alla dessa ”nya” blogg. Får väl hoppas att vi alla knackar på hos varandra framöver och ses IRL. 🤗

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *