Elmia, del 1

Så var det då dags för årets happening för husbils- och husvagnsfantaster; Husbil- och husvagnsmässa på Elmia i Jönköping.
När biljetterna släpptes i februari så hängde Calle på låset så vi lyckades knipa biljetter till mässcampingens område 1. Lite närmre mässhallarna och lite planare underlag än område 2. Inte så mycket närmre och inte så mycket planare för vår del den här gången skulle det visa sig.

Vi hade sett till att kunna åka redan på onsdagen för att ha gott om tid. Dels kan man ta mässan i små portioner och dels är det ju alltid trevligt att bo i husbilen! Vi har en gång gjort hela mässan på en dag och vi var helt slut efteråt… Så det gör vi inte om i första taget.

Väl framme på mässcampingen blev vi lotsade mot vår plats. Väldigt konstig väg blev det, ut mot kanten på området och längs ett staket… Kändes lite avsides onekligen, och plant underlag var det inte. Men ju längre vi stod där desto bättre kändes det, lite lugnare och en härlig utsikt över Vättern och Huskvarna. Och med nivåklossarna så blev det i alla fall nästan plant.

Att man sen får traska en bit för att ta sig till mässan, dusch och toaletter det får man väl leva med!

Det som är skönt med att bo på området är att man kan ta mässan lite i taget och gå och ta en paus och äta i husbilen när man känner för det. Inne på mässan finns det hur mycket som helst att se av husbilar, husvagnar, tillbehör och så dom vanliga korvarna, tvålarna, undergörande salvor och naturläkemedel, mat till alldeles för höga priser mm.

Men största fokus är så klart diverse campingfordon. Här kommer bilder på några av dom kanske lite mer annorlunda vi fastnade för. Vi kan lova att det kommer några bilder till så småningom, det här är ju bara en halvtidsrapport!

Första bilden är en villavagn som är betydligt mer villa än vagn… De två följande bilderna är en liten husvagn som man drar med skoter! Man behöver i alla fall inte oroa sig för punktering då den går på medar… Och den sista, ja vad kallar man det för! Det börjar som en takbox, men när allt är uppblåst så är det en hel liten by som växt fram runt bilen!

Lite avbrott för mat får det ju bli då och då… En gammal hederlig sillunch med nubbe är ju aldrig fel. Vi kan dock aldrig komma överens om vilken nubbe det ska vara så vi har varsin flaska med oss… Calle dricker Skåne och Jimmy Hallands fläder. Tur att var och en kan få sitt så alla är nöjda.

Torsdagkvällens middag var flankstek med nudelsallad. Väldigt gott, men ska vi vara helt ärliga så rekommenderar vi inte att laga detta i husbilen när man måste ta hand om all disk just i husbilen. Så här i efterhand var det inte helt genomtänkt… Men det var som tur är gott i alla fall, och efter lite muttrande så var även disken omhändertagen. Men det dröjer innan vi lagar detta utan att ha tillgång till en ordentlig diskbänk eller ännu hellre en diskmaskin.

Vi har medvetet sparat det mesta av husbilstittandet till helgen då vi får besök i vår husbil och vi vet att vår gäst gärna vill kolla in i husbilarna. Hittills har vi därför mest fokuserat på tillbehören och hittat lite saker som vi bara var ”tvungna” att köpa! Dels har vi förnyat glasservicen och kaffemuggarna vilket känns som ett lyft. Vår förra uppsättning kom från diverse loppisbesök och var mest praktiskt, mindre snyggt. Nu är det både praktiskt OCH snyggt! Perfekt kombination ju. Som en bonus blev det betydligt bättre ordning i skåpet också.

Sedan har vi förhoppningsvis löst ett problem också. Förmodligen är det inte bara vi som när vi öppnar vissa luckor alltid får försöka fånga det som trillar ut efter färd. Vi har ett skåp där detta händer varje gång. Det har mest drabbat vår hund som har sin plats under skåpet och titt som tätt fått en DVD-film eller två i huvudet, stackarn. Men nu ska det vara slut på detta, förhoppningsvis ska alla smågrejer stanna på plats när man öppnar luckan till och med efter en norrländsk grusväg.

Nu får det vara nog med denna första rapport och det är dags att äntra mässhallarna igen! Vi avslutar med en kvällsbild från vår plats, som sagt blir vi mer och mer nöjda med den…

Fortsättning följer!

4 thoughts on “Elmia, del 1”

  1. Nice.. tack för förhandstitten 🙂 . Förra året gjorde jag Elmia på en dag, som ni skriver, helt slut!. I år blir det hela helgen så får man sova mellan Mässbesöken 😛 .

  2. Nämen va fasen killar, under alla år som jag umgåtts med er har jag väl pratat om arklivet uppe i norr……”husvagn man drar efter skoter”….. nä nu blir det bakläxa, minsann!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *