Elmia del 2

Det är svårt att sammanfatta alla intryck från ett så stort evenemang som mässan på Elmia. Det finns massor att se och det är folk överallt… Det är inte utan att man är ganska trött efteråt av alla intryck, vi kände oss nästan bakis när vi åkte hem på söndagen!

Är man lite husbils-nörd som vi är så är det ett perfekt tillfälle att titta på alla nyheter och udda modeller på mässan. Och utanför på mässcampingen finns det ju sådant som inte är lika nytt och tjusigt, men kanske mer intressant egentligen! Egentligen är det fräckt att ta kort och lägga ut så här på folks ekipage utan att fråga, men det gick bara inte att låta bli!

Att hitta någon favorit bland alla husbilar vi tittade på gick inte för vår del. Men så var vi ju heller inte ute efter att hitta något nytt, vi är fortfarande mycket nöjda med vår Bürstner Aviano som vi haft i nästan precis ett år nu. Den passar utmärkt för våra behov och det känns dumt att ha något helt nytt när man har djur i den som vi har. Hur det än är så sliter dom en del på inredningen. Och de funktioner vi vill ha finns och planlösningen är perfekt för våra behov just nu!

Men vi tog lite bilder på olika ekipage som vi fastnade vid när vi gick runt som vi tänkte bjuda på!

Alla husbilar är ju inte stora. Visst kan det vara praktiskt med något litet och lättparkerat, men vi skulle få cellskräck på en gång! Och sedan ha en hund på drygt 30kg i en sån liten. Näää…

Sedan finns det ju det som är BETYDLIGT större. Och visst, att kunna ha en vanlig bil med sig verkar ju praktiskt. Men att behöva klätterkurs för att ta sig in i husbilen tilltalar inte oss. Visst är det rymligare där inne och förvaringsmöjligheterna är ju onekligen extremt bra. Men nä, även om vi hade möjligheterna att köpa en sådan så är det inget för oss. Men det passar ju vissas behov och då är det ju jättebra!

Och utanför själva mässhallarna fanns det husbilar som var ännu större, men dom orkade vi inte ens titta på! Vi har ofta funderat på var man tar vägen med dom där jättestora husbilarna, det är ju inte så att man kan rulla in på vilken camping eller ställplats som helst. Man blir ju på det sättet lite begränsad, det kan vara svårt nog med vår husbil ibland.

Råkar man ha en pick-up så finns ju alltid möjligheten att koppla på något på den. Den här tyckte vi var grymt snygg och tittade man in så var den oväntat rymlig ändå. Men nä, vi byter nog inte till den heller!

Något som var väldigt intressant att se var en husbil som var helt handikappsanpassad! En extra bred dörr i kombination med en lift och öppen planlösning gör att den skulle kunna funka för dom flesta! Visst, det blir lite mindre ombonad känsla än i en vanlig husbil, men om det är det som behövs för att kunna komma ut så är det väl kanonbra!

Det här är helt klart den minsta husvagn vi sett! I stort sett ett tvåmannatält på hjul. Väldigt söt, men förstår inte varför man ska ha en sån? Något mer än en säng vill man väl ändå ha?

Vi kunde inte låta bli att ta en bild på den här bjässen, mest på grund av texten som är så sann… ”Livsnjutare – Livet går inte i repris.”

Så vad ska man då säga, nu har vi varit på Elmia tre år i rad varav två som vi bott på campingen. Några större inköp (läs ny husbil) blev det inte, men en hel del tillbehör och ”bra att ha saker” så klart. Och en del idéer på fix och trix i vår husbil också.

Förutom en massa husbilar har vi också passat på att träffa vänner som har samma intresse, en stor del av husbilssverige är på plats på det här spektaklet och det är ju alltid kul att få umgås med trevligt folk!

Kommer vi tillbaka nästa år, ja vem vet! Det är inte omöjligt.

One thought on “Elmia del 2”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *