En idyll vid havet

Ibland kan man missa det som ligger nära och tro att allt som är fint ligger långt hemifrån. Men det finns pärlor nära hemma också, tydligen. Vi hade bestämt oss för att inte åka långt den här helgen, det hade vi inte lust med. Efter lite letande och klickande på nätet hittade vi ett ställe bara några mil från Göteborg som vi tydligen helt missat, Åsa Camping och Havsbad. Så det fick bli ett test av det stället. På de 40 minuter det tog att åka dit hann vi med allt möjligt väder, från sol till regn till snö till hagel… Men när vi landat sken solen på oss, så härligt!

Campingen i Åsa är en familjeägd camping som funnits ända sedan 1930-talet. I våra ögon en mycket trevlig campingplats med fantastiskt trevligt personal och ett perfekt läge mitt i byn men ändå precis vid stranden! Serviceutrymmena relativt enkla men förmodligen de renaste vi sett någonstans. Det fanns inte så många platser för ett ”åbäke” som vår husbil på nästan 9 meter, men ägaren sa ungefär ”Äsch, det blir inte fullt här ändå så ni kan stå på två platser. Ställ er längs med så får ni morgonsol”. Vi var inte så svårövertalade…

Det finns inte någon butik på campingen, men vad gör det när man går till ICA på 5 minuter. Och ännu närmare var det till Hembageriet i Åsa som hade en massa gott… Farligt! Dessutom fick man 20% rabatt som incheckad på campingen, tack för det! Lite matställen fanns också inom krypavstånd. Allt man behöver helt enkelt!
Fredagskvällen bjöd väl inte på det bästa vädret, byar av hagel och blötsnö kan man vara utan i maj. Tur att man har tak över huvudet och varmt och gott i pensionärstorpeden =)

Vad gör man annars i Åsa? Vi kan absolut rekommendera kustpromenaden som var mycket välordnad och bjöd på mycket att kolla på, både vad gäller natur och diverse mer eller mindre fashionabla villor och lite annat… Bland annat kan man se till Nidingen och Vendelsöarna vilket ju är fint. Tydligen ska man också kunna se Ringhals kärnkraftverk vilket kanske är mindre upphetsande, så vi lade inte så mycket energi på att försöka urskilja det i horisonten. Lite blåsigt var det allt, men vad gör det när man har vinden i ryggen!

Lördagskvällen var det betydligt trevligare väder än på fredagen, så det blev till att damma av grillen. Fast ätandet fick bli inne – så varmt var det trots allt inte. I väntan på grillen blev det en liten bubbeldrink i solen, 2018 års glögg och Prosecco (från Lidl i Tyskland!). Blandningen kan rekommenderas!

Även om det är trevligt att vara ute så är det så mysigt inne i husbilen också. Vi brukar pimpa med lite batteriljus på insidan och solcellslampor på utsidan. Det ska väl synas var gayfolket bor =)

Finns det något bättre sätt att avsluta en helg i husbilen än med frukost i solen? Tveksamt! Så gott som vindstilla och sol – ljuvligt! Just frukosten fastnade inte på bild den här gången, vi njöt för mycket för att ta kort!
Nu får vi bara försöka stå ut tills på fredag när vi rullar igen.
Och Åsa Camping och Havsbad kan vi varmt rekommendera!

3 thoughts on “En idyll vid havet”

  1. Vi stod på en liten camping uppe i skogen för några år sedan. Jag gillar Åsa. Man kan inte bara Älska Bua 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *