Fix i husbilen

Nu är det glest mellan inläggen… vi får be om ursäkt för det. Det är inte så att vi lagt av med husbilslivet, inte alls. Men det har varit en lite mindre aktiv period.

Visst har vi varit ute med husbilen, men bara på kända platser som vi redan plågat er med att skriva om mer än en gång… Lite nya bilder har ni som följer oss fått se på både Facebook och Instagram. Men att skriva och klämma fram något inlägg bara för att man ska producera något – nä, det är inte vår stil!

Men apropå stil och att producera. Vi har haft lite pyssel i husbilen på sistone för att få det lite mer ombonat och trevligt! Har man koll på husbilsgrupperna på Facebook så vet ni att det är mer än en husbilsägare som lagt in mattor i husbilen. Vi har funderat fram och tillbaka på detta, trots allt har vi ju två hundar och en katt som följer med oss på våra resor. Och med 12 tassar följer en hel del päls, grus och skräp. Är det då verkligen så smart att lägga in långhåriga mattor i hela husbilen? Vi kanske får återkomma till hur smart det egentligen är, men hur som helst fick det som för många andra bli mattan Lizette från Rusta.

Men första steget i projektet lägga in matta är ju att göra någon form av mallar för att dels kunna se hur mycket matta som skulle gå åt och dels ha något att skära ut mattan efter.

Det gick åt lite mer än en rulle frystejp och ett oräknat antal A4-papper och en portion tålamod. Men det gick ändå relativt smärtfritt, med undantag för lite ont i knäna! Man är ju inte 20 längre…

Sen var det bara att försöka vika ihop mallarna och frakta hem dom för att försöka måtta ut hur många mattor det skulle gå åt. En stor och två lite mindre kom vi fram till att det skulle behövas totalt. Sedan var det bara till att införskaffa mattorna. Rusta har nog fått ett uppsving vad gäller mattförsäljning på sistone, och det kan dom tacka husbilsägarna för!

Men mattorna vi skulle ha fick vi tag i och Lizette visade sig vara ett bättre val än väntat. Till skillnad från många andra mattor är baksidan täckt med filt. Detta gjorde att det ”bara” var att skära och mattorna verkar klara sig utan att sys eller brännas i kanterna.

En rejäl husbil har vi ju som ni vet, så det blev ju några rätt rejäla mattor också. Fem olika delar fick det bli för vår del för att det skulle funka praktiskt. Dels på grund av nivåskillnader, men också för att kunna komma åt luckorna i golvet. Och för att det överhuvudtaget skulle vara möjligt att hantera mattorna! Men man kan konstatera att det är mycket vinklar och vrår i en husbil och det man tror är rakt eller en rät vinkel kanske inte alltid är det…

Det var helt klart nervöst att sätta kniven i mattorna. Mer än en koll av att mallen verkligen låg på rätt håll, alltså uppochnervänd! Till slut så var alla mattbitarna tillskurna och hela vårt vardagsrum fullt med ”bös” från mattorna… små trådbitar och ludd överallt! Tur det finns dammsugare!

Inte utan att det var med viss spänning vi åkte med våra tillskurna mattbitar till husbilen för att se hur det skulle bli… och det blev SKITBRA!

Det blev mycket mer ombonat i husbilen med mattor på plats! Förmodligen behöver vi frisera några kanter lite då mattorna kanske blev lite större än mallarna var, men hellre det än åt andra hållet.

Och om det sedan i slutändan visar sig vara bra eller mindre lyckat med mattorna med tanke på djuren, ja det får vi återkomma till när vi har provat en helt med alla djur på plats, i skarpt läge så att säga.

Men är ni sugna på mattor och osäkra på om ni klarar det – kan vi så kan ni, det är bara att göra det!

3 thoughts on “Fix i husbilen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *