Fix och Tips

Jodå, vi har varit ute med husbilen den här helgen också. Men ibland får man ju ägna lite tid åt andra människor än husbils- och campingfolk också, så den här helgen stod vi på infarten till Calles pappa. Därifrån har vi redan gjort ett litet reportage som ni kan hitta bakåt i tiden om ni är nyfikna.

Så vi tänkte istället skriva några rader och dela med oss av tips om lite bra saker vi hittat under tiden vi levt med och i vår husbil! En del har ni säkert koll på, kanske allt, eller så kommer det nån liten nyhet!

Den här plattan med hyllor och krokar har vi sett att andra husbilsägare satt upp i husbilen, och vi nappade också på den idén. Hyllan och de andra grejerna kommer från IKEA. Tanken är väl att den ska skruvas upp, men det kändes inte så frestande. Skulle man ångra sig är det inte så kul med två fula skruvhål mitt på väggen. Istället satte vi upp det hela med dubbelhäftande spegeltejp och det har hållit i rätt många mil nu. Hyllan sitter vid fotändan på ena sängen och tanken med den placeringen var att kunna ha en klocka man kan se om man vaknar på natten och inte behöva sträcka sig efter telefonen eller något annat för att få veta om det är idé att somna om. Det visade sig dock inte vara helt lätt att hitta en klocka som uppfyllde vår kravlista.

Klockan skulle vara batteridriven, lysa på natten utan att man behöver trycka på någon knapp, men ändå inte lysa för mycket. Det var inte lätt att hitta en sån klocka, men till slut så lyckades vi hitta en på Kjell & Compani. Den lyser precis lagom mycket och verkar inte göra slut på alltför mycket batterier heller! Och en prislapp under 200:- är helt OK!

När vi nu ändå rör oss i sovdelen av husbilen kan vi berätta att vi ÄNTLIGEN gjort slag i saken och satt in några små plastlådor från IKEA för att hålla ordning på strumpor och kalsonger. Till slut blir det lite tröttsamt att allt rasar ut så fort man öppnar luckan. Men nu är allt på plats. Nästa projekt i skåpen baktill blir att försöka få in hyllplan i de andra två skåpen för att få lite ordning på tröjorna och det andra, för där är det fortfarande lavinfara! Det blir nog lite knepigare, men med envishet och tålamod ska det säkert bli hyllor också.

Den här apparaten kan vi verkligen rekommendera!
För ett tag sedan insåg vi att det luktade rätt otrevligt i vårt garage i husbilen och den lukten tog sig också upp i resten av husbilen – mögel!! Efter urröjning och genomgång så hittades orsaken till lukten. Det hade under vintern blivit kondens i garaget som inte torkat upp och där saker legat emot golv och vägg hade det blivit svartmögel! Fyy…

Trots en massa torkande och diverse rengöring ville ändå inte lukten ge med sig. Man fick ju lite lätt ångest. Efter lite googlande bestämde vi oss för att prova en Ozonmaskin från Ozonair som dels skulle ta bort lukten och dels döda eventuella mögelsporer som kunde finnas kvar… Efter två omgångar kunde vi konstatera att det funkat alldeles förträffligt! All lukt försvann och har inte kommit tillbaka sedan dess. Så har man problem med dåligt lukt av något slag kan det verkligen vara läge att prova. Den ska funka på annat än mögel också.
Så klart gäller det ju att se till att man gjort något åt orsaken till lukten först, annars kommer det ju tillbaka igen!

Bluetooth-högtalare är väl inget ovanligt, det tror jag många av er har. Men det som var så bra med denna, förutom att det är bra ljud är att det går att hänga den i en krok. En sak mindre som är i vägen! Vi har hängt den över bordet i sittgruppen och kroken är en vanlig S-krok som vi satt krokat i lampan som sitter vid bordet – inte den i taket. Även den finns på Kjell & Compani.

Och så sist men inte minst… Dammsugaren! Har man som vi två pälsdjur med sig i husbilen blir det oundvikligen både hår, löv, gräs, grus…. och ja, all möjlig annan skit som hunden och vi får med oss in och släpper ifrån oss.

Vårt krav på dammsugaren förutom att den så klart ska suga upp skiten var att den skulle gå på 12V så att man alltid kan använda den. Det blev en Black & Decker. Den gör helt klart jobbet, även om det så klart inte går att jämföra med en vanlig hemma-dammsugare. Men för den begränsade ytan som husbilen har så är den fullt tillräcklig!

Nästa vecka blir det nog ett vanligt inlägg igen, nu är det ett nytt resmål på gång… Håll utkik!

3 thoughts on “Fix och Tips”

  1. Härligt, vi har en liknande högtalare som vi älskar OCH samma backar från Ikea…massor av dem med lock, kör ett spännband runt för att kunna ha 4-5 i höjd i garaget

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *