Fylla förråden och ladda batterierna

Vart ska man ta vägen en helg när det ser ut att bli skitväder i hela Västsverige? Knappast ut i skogen. Någonstans där man kan ha inomhusaktiveteter kanske… Och vart åker man då? Ullared!

Alltid är det ju något man behöver; strumpor, aluminiumfolie, schampo, hundbajspåsar… Det mesta finns ju och nästan alltid billigt! Så vi laddade plånboken och styrde kosan mot det Ullareds camping.

Campingen är som vi konstaterat innan inte särskilt spännande, men den är funktionell och på promenad-, eller cykelavstånd från varuhuset. Efter att ha rattat in på platsen och gått en promenad med Doris var det dags för första raiden in bland hyllorna!

Vi kunde ganska snabbt konstatera att det kommer att bli en ny säsong av TV-serien Ullared. Inspelningen pågick för fullt och vi hade fullt sjå att hålla oss bakom kamerorna. Ingen av oss är särskilt sugna på att vara med på TV i allmänhet och i synnerhet inte i det programmet! Eller nån annan dokusåpa för den delen!

Det är inte bara en ny säsong av Ullared som kommer, det kommer tydligen en jul också. Det är TACK OCH LOV inte ofta man ser tomtar i augusti men här hade dom börjat åka fram… Lite väl tidigt tycker i alla fall vi! Man blir ju less på dom små gubbarna långt innan allhelgona om man ska umgås med dom redan på kräftskivan!

Vi brukar inte vara så långvariga inne på varuhuset, vi vet vart vi ska och ungefär vad vi behöver så det brukar vara gjort på nån timme, så också den här gången! Med ett par stora gula kassar på cykelstyret började så en något vinglig återfärd till campingen och husbilen där lite godsaker väntade!

Sämre eftermiddagsfika kan man ju tänka sig! Och eftersom det var utlovat kasst väder till lördagen så tänkte vi passa på att sitta ute. Det gjorde vi i alla fall en stund, men vi fick oväntat och oönskat besök. Inte av den sorten man bjuder på en kopp Gevalia utan av den sorten man helst vill få att försvinna… Getingar i mängder. Efter att ha mördat några stycken gav vi upp och flyttade in i husbilen! Till nästa husbilstripp ska vi ta med oss kompostpåsar för att prova tricket med att hänga upp en sådan. Det påminner ju lite om ett getingbo och sägs hålla borta getingar. I alla fall värt ett försök.

Lördagskvällen förlöpte lugnt och fint med god mat och vin… Vi lyxade till det med oxfilé, men grillen fick vila och stekpannan fick göra jobbet istället! Gott vart det!

Nu är det dags för veckans pekpinne: När man campar på en grusplan (eller någon annanstans) och har ekipage på båda sidor om sig och bakom sig är det INTE en bra idé att gå ut och göra kvällskissen bakom sin egen husbil som en karl i husbilen bakom oss gjorde. Hade det funnits nån liten buske att gå bakom hade det väl möjligen kunnat passera, men mitt på grusplanen? Nää, både otrevligt och äckligt!

Lördagsmorgonen bjöd på regnsmatter mot taket, ett rätt mysigt ljud faktiskt! Fast är man hund och gärna vill gå ut mycket och ofta kanske det inte är lika roligt. Tur att det i alla fall finns gott om fönster att titta ut genom!

Nu blev det tack och lov inte de 30-40mm regn man hotat med utan det vart ganska måttligt. Och åska slapp vi också! Men så mycket utevistelse utöver hundpromenaderna och en snabb tur till varuhuset blev det inte.

Lunchen blev enkel husbilsmat, man kan ju liksom inte äta oxfilé jämt! Men olika saker är gott på olika sätt så det slank ner några pölser också!

Sammanfattningsvis en lugn helg där vi fick laddat batterierna och fyllt på förråden! Ha nu en fin vecka så ska vi se om inte det kan bli ett inlägg till nästa helg också…

5 thoughts on “Fylla förråden och ladda batterierna”

  1. En skön helg och lämplig aktivitet i vädret tycker jag. Att bara vara är något som vi är bra på. Vi ska till Ullared en gång till innan vi rullar ut i Europa. Åh fy tusan vad äckligt att pinka så! Jag hade nog öppnat dörren och hojtat.

    1. Vi blev bara så ställda när vi såg honom där att vi kom av oss… Annars brukar vi ha mål i mun, särskilt Jimmy!
      Bara vara är underskattat!

  2. Alltså…Det finns folk till allt som vi brukar säga🤔. Fy för alla getingar. Läste ett tips om att man kan hälla kaffepulver i folie som man sedan tuttar på och att getingarna inte gillar det. Har inte testat själva än dock…..

  3. Ullared en plats där ingen har varit! Men både ställplatsen och campingen är finna att besöka. Ställplatsen är lite över det vanliga fina service byggnader och billigt. Men en och annan gul påse har det blivit

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *