Glad Påsk!

Ibland är det bra att boka plats dit man ska, vilket vi som tur var hade gjort. Det var inte bara vi som tänkt oss att vara i Ullared över påskhelgen. Hela campingen var fullbokad! Det är i ärlighetens namn en av de fulare campingplatserna vi vet, men också väldigt välordnad och praktisk. Men det den har som ingen annan camping har är det stora gula varuhuset =). Och det var inte helt otippat gott om folk även där inne.

Anledningen att det blev just Ullared var att vi skulle sammanstråla med släkt från Dalarna där för lite gemensamt påskfirande. De hör dock inte till campingmaffian så de hade hyrt en lägenhet. För första gången fick också våra två burma-katter följa med i husbilen, det fick bli som ett test inför sommaren då vi tänkt att ha med dom på semestern. En del jamanden kom det från kattburen under resan, men det gick bra. Och väl på plats så verkade dom ganska snabbt känna sig hemtama. Så det ska nog inte bli några problem i sommar. Det gäller bara att komma ihåg att hålla dörren stängd!

Det blev några turer in på varuhuset, det är bara att erkänna… Alltid hittar man nåt man behöver, vill ha eller inte visste att man behövde förrän man sett det. Men vi handlade för en bra bit mindre än snittkunden i alla fall, 3300:- är tydligen vad genomsnittskunden handlar för.
Det gick desto mer pengar på en butik i närheten som insett att det är många husbilsåkare som tar sig till Ullared. Inne på ”Husbilsprylen” blev det två nya stolar som var långt ifrån gratis, men ändå bra mycket billigare än på vår lokala tillbehörsaffär. Så nu sitter vi som kungar, prinsar, queens eller vad ni nu vill kalla oss för. Bekvämt sitter vi i alla fall, här en bild från årets första frukost ute! Underbart!

Förutom shopping så var det en ganska så slapp helg med lite promenader, påskmat, grillning och annat gott! Ett måste för oss i husbilen är vår Air-fryer. I den gör vi allt möjligt: bakar av bake-off frallor till frukost, bakar bröd och mjuka kakor och den här gången blev det Janssons frestelse i den också! Bild på det underverket kommer en annan gång.

Vi provade också badtunna i GeKås-byn. Det var absolut skönt, men man ska inte titta för mycket på det som flyter runt i vattnet… Är väl ett antal förhårdnader och annat som släppt efter en lång dags shopping och guppar omkring i badvattnet. Vi kan väl säga att det blev en grundlig dusch efter avslutat bad! Sen var det skönt att komma hem till husbilen.

Helt problemfritt gick det ju som vanligt inte, det är alltid något som händer som man inte väntat sig. I och med att vi hade katterna med oss så luktade det lite annorlunda i husbilen (kattmat och kattlåda). Men det var något annat också. Kunde det vara vitkålshuvudet vi hade med oss? Ut med det… Nä, ingen skillnad. Efter att ha rotat i skåpen för att se om något låg och var dåligt slutade det med att vi tömde förrådet bak i husbilen. Och där fanns en massa grejer, tänk vad man släpar runt på! Öppna alla små luckor som gick och lysa med mobilen. Efter en god stunds letande kom vi fram till att det måste vara locket till gråvattentanken som varit lite otätt och dåligt åtdraget. Så det blev till att torka rent efter bästa förmåga och hoppas att lukten håller sig borta. Det återstår att se… Men det blev i alla fall rengjort och sorterat i förrådet.

Vi kan också rekommendera att ha en lång elkabel, vår är 25 meter. Sista dagen visade det sig då vi fick en ny granne att vi hela tiden använt fel eluttag. Och inte bara vi, hela raden bortåt var konsekvent fel. Första tanken var att försöka rätta till detta så vi kunde få vårt ”rätta” uttag, men när det är över 10 husbilar som har fel uttag så kändes det inte så frestande att börja knacka dörr. Och vår nya granne var inte så flexibel med att byta eluttag… Men det fanns lediga uttag ett par stolpar åt andra hållet, prydligt uppmärkta med platsnummer på platser som inte ens finns! Så ett sånt snodde vi, och med en lång sladd så funkade det!

Vi passade också på att sätta lite färg på GeKås camping och plockade fram en liten regnbågsflagga! Vi har en större också, men den spar vi till en annan gång! Och GeKås själva hjälpte också till med en liten regnbåge, även om den syns dåligt på bild.

När vi skulle iväg blev vi avvinkade av lokalbefolkningen i form av en fasanhona (tror vi). Fullständigt oblyg och orädd gick hon runt bland husbilar och husvagnar.

Nu är det bara att ladda för stormåndag, även om det råkar vara tisdag. Det är lätt att bli bortskämd av ledigheten. Men det är i alla fall en kort vecka, så vi hörs snart igen =)

2 thoughts on “Glad Påsk!”

  1. Underbar beskrivning av ett besök på GKs, man går in utan att behöva något och kommer ut med en full vagn som kostar 1500:-. Campingen är fantastisk tycker vi. Regnbågsflagga har vi alltid i framrutan 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *