Goda grannar

Vad ska man säga, vi är nog lite störda! Vi kunde inte hålla oss ifrån husbilen förra veckan heller… Det blev att vi ställde oss några nätter på Lisebergs camping, igen! Calle är just nu mellan två jobb och vi tyckte det var en bra idé att passa på att vara lite i husbilen och passa på och plocka svamp och njuta av sista veckorna i frihet. Och eftersom Kärralund ligger så pass bra till i Göteborg så funkar det bra för Jimmy att utgå därifrån också när han ska till jobbet.

Husbilsplats fick det bli, de är helt asfalterade och vid den här årstiden är det att föredra. Markisplatserna med gräs är jättetrevliga på sommaren, men alla ni som någon gång varit i Göteborg i oktober vet att gräsmatta har en tendens att omvandlas till ett mindre träsk efter några dagar med höstregn. Det ska mer till än regn för att asfalten ska luckras upp och bli till lera.

Husbilsplatserna ska enligt hemsidan vara för upp till 10 meter långa bilar, vår bil är knappt 9 meter och sticker ändå ut en meter ur den uppmålade rutan… Men så länge det går att komma förbi (och det gjorde det) så är det ju lugnt!

På tisdagskvällen gjorde Calle en mindre trevlig upptäckt. Det är ju inte första gången han var ute i buskarna och jagade svamp och förutom trattkantareller har det också upptäckts en och annan fästing. Och tydligen så hade en av dom delat med sig av lite bakterier för i knävecket var det nu en stor röd blobb. Bara att ringa till vårdcentralen morgonen efter. Enda problemet är ju att det är i andra änden av stan och det är lite opraktiskt att ta husbilen dit… Nåja, nöden har ingen lag så det var bara att ringa och så får man väl ta bussen.

Blev snabbt uppringd av en sköterska som istället för att boka in besök på vårdcentralen rekommenderade Närhälsans app för digitalt läkarbesök. Lite skeptisk var man allt, men visst, det är bara att prova! Riktigt smidigt var det! Fick vänta 15 minuter på mitt läkarbesök, visa en bild på mitt röda knäveck och sen var det klart! Bara att gå till närmaste apotek och hämta antibiotika…

Men inte blev Calle avskräckt för det, efter första tabletten så var det ut i skogen igen och leta svamp…
Mestadels trattkantareller blev det den här gången också, men invid en gammal tall växte det något man inte ser ofta, en blomkålssvamp.

Ett jävla monster till svamp var det, vägde åtminstone 3 kilo! Att det sedan vid rensning visade sig vara ett halvkilo barr, jord och blandade småkryp… Tur att rensningen tog plats i servicehuset!

Det måste ha slagits något nytt rekord i tidsåtgång för att rensa en enda svamp. Eländet tog faktiskt 6 timmar att rensa – det är galet mycket skrymslen och vrår i en sån svamp! Hoppas verkligen att det är värt det, men tydligen ska blomkålssvampen vara en av de allra bästa matsvamparna så vi håller tummar och tår för detta.

Vi bjuder på några bilder från campingen också, i höstskrud. Det är inte utan att vi tycker lite synd om dom som inte kan eller vill vara ute mer än under sommaren. Det är vackert även under andra årstider.

Dom hade jobbat rätt bra med att Halloween-dekorera. Doris blev lycklig när hon äntligen fick gå fram till dom stora orangea bollarna hon hade spanat bara för att sedan upptäcka att det var pumpor. Besvikelse! Men fördelen med att vara hund är att de är bra mycket bättre på att leva i nuet än de flesta människor så någon sekund senare var hon lika glad som vanligt och på väg mot en ny grästuss att lukta på!

Alla djuren trivs bra i husbilen, även om de har lite olika behov och önskemål. Katterna har hittat ett galler där det kommer ut härlig varmluft, Doris däremot försöker oftast hitta det svalaste stället. Tur att det finns platser som passar för alla!

Vardagar i husbilen blir ändå rätt lika vardagar i lägenheten, man har rutiner med både mat och annat som liksom bara rullar på. Men på fredagskvällen får man ju göra sig till lite och laga lite extra god mat! Även i husbilen. En del verkar inte slita så hårt på köksutrustningen, men vi har ju tre plattor och en ugn (och så klart vår Air-Fryer) så varför inte använda dom? På fredagskvällen fick det då bli en biff med pommes och bearnaisessås (som dock kom från burk). Riktigt gott var det. Och så klart lite nyplockade trattkantareller till det!

Till efterrätt gjorde Jimmy till och med dessert! Vi har fått en ny favorit i husbilen: Färdig smördeg fylld med hackade äpplen och kanel… Grymt gott och lätt att fixa till!

En sak som är lite spännande med campingplatser och ställplatser är att man oftast inte vet vad man har eller får för grannar. Och byts ut gör de också, mer eller mindre ofta. När vi intog vår plats hade vi några tyskar omkring oss och en rad med hyrda husvagnar bakom, det verkade ju lught och fint. När vi såg invånarna i husvagnarna på raden bakom tänkte vi ärligt talat ”Åh nej”… Grovarbetare i 25-30årsåldern. Här lär det brölas och brötas på kvällarna. Men inte då! De var så tysta och snälla så, och gjorde inte alls något väsen av sig.

Samma sak kan väl inte sägas om grannarna vi fick på fredagskvällen, vår sista kväll på Kärralund för den här gången. Vid 23-tiden kommer en husbil rullandes in på platsen bredvid vår och ut rasar 4 killar på dryga 20 år varav tre redan var ganska i gasen. När de öppnade dörren såg vi att de laddat för en blöt helg! Massor med både öl och sprit staplat inne i husbilen. Regnade gjorde det, men markisen vevade de ut ändå och fram med stolar och bord. Och öl. Och en kortlek. Och en högtalare. Vid halv ett lessnade vi ur och Jimmy ringde störningsjouren på området. Nu ska vi väl inte påstå att det blev tyst, men de flyttade i alla fall in i husbilen så det blev något bättre.
Fast sen är det ju så att ju mer öl man dricker desto mer behöver man kissa. Och enklaste lösningen då är ju tydligen att öppna husbilsdörren och ta två steg ut i riktning mot vår husbil och bara låta det komma. Lika bra att passa på att röka också och sprätta iväg fimpen mot vår husbil också. Lagom fräscht och trevligt!

Det var någon av killarna som lånat föräldrarnas husbil och dom var inte så vana, har man lite rutin lämnar man inte markisen ute, utan något fall, när det regnar… Inte utan att vi mös lite åt det innan vi till slut somnade av.

På lördagen rullade vi så därifrån. Efter ett snabbt depåstopp hemma för att hämta lite grejer och ta en dusch rullade vi vidare mot kompisar som vi skulle hälsa på framåt kvällen. Deras uppfart är perfekt att parkera husbilen på och det är skönt att efter en trevlig kväll få krypa ner i sin egen säng!

Nu är det bara att ladda om för nästa husbilsresa och försöka se till att få på vinterdäcken under veckan. Här ska det inte ställas av någon husbil inför vintern, den ska få fortsätta rulla!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *