Gott Nytt År!

Kvällen och natten i Gränna var minst sagt blåsiga. Förutom en promenad på några hundra meter till Coop och Ica (jo, det blev besök i båda affärerna) så gick vi inte längre än till servicehuset.

Vad ska man då säga om ställplatsen i Gränna hamn? Ja, roligare ställen finns ju… Det var en stor och för tillfället väldigt blåsig asfaltplan. På hemsidan stod det att det skulle finnas el och toalett, men inte någon dusch, och kostnaden skulle vara 120:-. Nu visade det sig kosta 220:- och det fanns både dusch och diskrum tillgängligt. Kanske dags att uppdatera hemsidan… Kanske återkommer vi till Gränna någon gång när det inte blåser stormvindar från Vättern. Det vore ändå kul att se lite av själva samhället och Visingsö också. Men det får bli en annan gång!

På morgonen rullade vi så vidare mot våra vänner i Tranås där vi skulle fira nyår. Förhoppningen var att det skulle vara ganska lugnt och tyst för djurens skull. Framför allt Doris tycker inte alls om när det smäller. Förutom att fly storstan så har vi också skaffat Adaptil som vi sprejar i husbilen. Det är ett lugnande hormon som utsöndras av tikar när dom har valpar. Dessutom har vi skaffat en Thundershirt som också ska vara lugnande om det blir för illa…

Det är bra att ha kompisar som har en gårdsplan stor nog att husera en rejäl husbil. I det här fallet får det plats flera, dom har själva en husbil som är lika stor som vår! Och som alltid är det perfekt att ha gäststugan med sig när man kommer.

Doris hade lite att titta på från sin plats i husses säng, hon tycker att dom där jättehundarna som går bakom husbilen är bra konstiga! Förutom att dom är ovanligt stora så luktar dom väldigt annorlunda också.

Det blev precis som vi hoppats en slapp och skön nyårshelg med MASSOR av god mat och trevligt umgänge. Inga särskilda aktiviteter var planerade. Vi hade lyckats att få tag i sista flaskan glöggbubbel på systembolaget hemma så att kompisarna också skulle få prova!

Det är klart annorlunda med bubbel som smakar glögg. Men finns det igen nästa år så kanske det blir någon flaska då också.

Framåt kvällen var det så dags för en trerätters middag!

Till förrätt blev det löjromstoast med champagne, till varmrätt en rejält tilltagen plankstek med Jill Johnssons rödvin och till dessert ytterligare en klassiker: Glace au four! Komplett med isfackla och allt! Alltsammans supergott och som vanligt – alldeles för mycket. Efter maten blev det alltså kollektivt paltkoma…

Det smälldes en del inifrån Tranås, men det var fullt hanterbart. Ett tag var Doris lite uppvarvad och skakig så vi drog på henne Thundershirten – och jo, den funkar faktiskt!

Även med tröjan på är det läskigt när det smäller, men det går mycket lättare att koppla av efteråt, så det var en bra investering! Kan rekommenderas att prova för er med skott- och åskrädda hundar.

Efter tolvslag och skålande och lite mera tjöt och prat tog vi oss ner till husbilen och kröp till sängs!

Nyårsdagen är väl den dag på året när man med gott samvete kan ta det riktigt lugnt, både djur och människor! Men har man hund så får man ju lov att ta några promenader också så klart. Doris uppskattar att det finns promenadstråk precis bakom husknuten.

Annandag nyår var det så dags att rulla vidare på vår nyårsturné. Nu har vi landat för kvällen i Västerås och tänkte tillbringa två nätter här. Blåsigt är det här också så det gungar så där lite gott i husbilen.

Ikväll blir det en lugn kväll, det kan behövas när man varit på kalas! Vi återkommer med lite mer från Västerås om ett par dagar.

3 thoughts on “Gott Nytt År!”

  1. Härligt att det gick bra för Doris. Lite nyfiken på västen och hur den fungerar. Får kolla när ni komme hem🥰🥰

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *