Helsingör

Nu hade vi slut på orter och ställen vi tänkt besöka… Efter att ha kollat en stund på campingar och ställplatser som låg hyfsat på vägen mot Sverige bestämde vi oss för att dra vidare mot Helsingör där det fanns en liten camping en knapp kilometer från centrum.

På vägen mot Helsingör gjorde vi ett stopp för att kika in i en affär. Det är inte alltid helt lätt att parkera med en bil på 9 meter, men det gick efter lite trixande att köra fram emot en sten så att vi fortfarande lämnade grindöppningen fri. Det fick duga. Problemet var bara att när vi var klara och skulle köra därifrån så var stenen inte kvar i minnet… Trots fullt rattutslag var stenen i vägen.
Nu kunde det ju gått värre än vad det gjorde, inget sprack eller gick av, men det blir ett jobb för en lackeringfirma framöver. Men vi kunde i alla fall köra vidare mot målet.

Campingen i Helsingör visade sig vara liten, precis som väntat. Och TRÅNG! Det är inte ofta vi upplevt några större problem att komma in på platser men nu var det inte helt lätt. Men tack vare en mycket hjälpsam och trevlig campingägare hade vi till slut kommit in på en plats allra längst in på campingen. Tur att det inte var någon som skulle köra förbi oss i alla fall.

Läget hade både plus och minus…. Nära centrum och stranden var helt klart plus. Men det var nära även till ett bygge av något kloaksystem och som mäklare skulle säga – närhet till goda kommunikationer! Järnvägen gick ca 10 meter bakom oss… Det lät som tåget skulle passera genom husbilen!

Soligt och varmt var det, men vi tänkte ändå att det kunde vara trevligt med en tur in på stan. När vi kom in dit lite lagom svettiga så tyckte vi att det var lite märkligt att allt utom caféer och pubar verkade vara stängt. En snabb googling visade varför – 5 juni är Danmarks grundlagsdag = allting stängt. Även mataffärerna visade det sig efter att vi lyckats hitta till ett Fötex.
Som tur är så åker vi aldrig med tomma skåp och kylskåp så det gick att få ihop en anständig middag av det som fanns.

Så istället för att gå på stan blev det en liten vända ner på stranden, riktigt fint trots (eller tack vare?) utsikten över Sverige! Och så klart Kronborgs slott. Men nån badvärme var det inte i vattnet så vill höll oss på land.

Det blev också en lite senare tur ner i sanden för att titta på solnedgången…

Kan vi rekommendera Helsingörs camping? Ja… och nej… Det beror på. Läget har helt klart fördelar, men man ska inte vara ljudkänslig! Och har man ett stort ekipage kanske man bör kolla med dom i förväg om det funkar!

Det här var sista natten i Danmark för den här gången. Nu blir det ett par nätter i Sverige innan vi rullar hem till vardagen för den här gången.

One thought on “Helsingör”

  1. Vilka vackra foton Ni har fotat 🙂
    Ser att Jimmy har doppat ner fötterna i havet också. Kul att se att ni verkligen njuter av husbilslivet 🚍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *