Hemma fast borta

En av fördelarna med husbil är att man kan åka och hälsa på folk och ändå vara hemma. Det var länge sedan vi var hos Calles pappa så nu var det hög tid, och så klart tog vi husbilen dit för att hälsa på över helgen. Han bor mitt i den Blekingska urskogen, men det är väldigt fint så här på våren när allt börjar slå ut. Plats fick vi på infarten.

Det mesta av helgen gick så klart åt till att umgås så det här blir inte det längsta inlägget vi gjort, men lite bilder med vårkänsla kan vi bjuda på, här lite blommor från trädgården som hörde till helgens ställplats!

Är man i skogen är det ju synd att inte ta åtminstone en skogspromenad, det är något visst med skog i lövsprickningstider, även om det mest är barrskog här om vi ska vara ärliga =). Men vårkänslan och lukten av vår fanns ändå!

Bor man som vi i lägenhet i stan och har en husbil på närmare nio meter så finns det vissa praktiska problem. Parkering tänker ni säkert först och jodå, det skulle kunna vara ett problem, men vi har haft tur och fått tag i en parkering bara några hundra meter hemifrån. Men efter att ha varit på vägarna en vinter så blir det rullande huset ganska skitigt på ren svenska och att hitta nåt bra ställe att tvätta på i Göteborg är inte helt lätt, så man får passa på när tillfälle ges. Och det gjorde det nu. Det blev en dammsugning invändigt också när vi ändå var i farten!

Dammsugaren är en liten 12-voltare från Black & Decker som funkar klockrent i husbilen, även om man inte har tillgång till 230V. Doris som syns bakom dammsugaren delar gärna med sig av hår, så det behöver städas rätt ofta. Från textilierna kan man behöva hjälpa till att borsta bort lite hår också, vi har skaffat en gummiborste från Biltema för det ändamålet. Man får bara skölja av borsten lite ibland så funkar det bra. Och till tvättningen använder vi Abnet… som enligt många husbilsägare går att använda till allt, det är bara att läsa på olika husbilsforum. Man kan tro att det är något undermedel som skulle kunna frälsa världen =). Vi har bara provat att tvätta utsidan med det och det funkar hur bra som helst till det i alla fall!

Efter avslutad tvätt tyckte vi att vi var värda lite bubbel innan det blev korvgrillning. För säkerhets skull grillade vi under tak för vädret verkade inte så pålitligt.

En helg går fort, innan man vet ordet av är det söndag och dags att rulla hem igen och ladda om inför en ny arbetsvecka. Vi fick med oss en liten skörd från dikeskanten också så ikväll vankas det nässelsoppa! 

Men innan man vet ordet av är det helg igen och dags för nya äventyr!

3 thoughts on “Hemma fast borta”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *