Hemma igen

Efter natten i Helsingör var det så dags att åka tillbaka över sundet, hem till ”good old Sweden”. Efter en hel massa velande hade vi bestämt oss för en camping vi varit på ett antal gånger under årens lopp, de första gångerna i tält. Det fick bli ett par nätter på Marias Camping i Mellbystrand.
Marias Camping har ett härligt läge bara 100 meter från stranden. Själva campingen annars är inte särskilt märkvärdig, det som ska finnas finns, varken mer eller mindre. Men gillar man sandstrand, sol och bad så blir det inte bättre! I alla fall inte om vädergudarna är på rätt humör.

Det var rätt skönt att va stilla på ett ställe ett par nätter och vila upp sig, det tyckte särskilt Doris! Är man en hund som är så nyfiken som hon är och inte kan sova när man åker för att man hela tiden måste titta ut blir man ju rätt trött efter några mil…

Vi tog det också mest lugnt och njöt av livet, vädret varierade, men lite strandtid blev det allt också! Och lite tid under markisen på campingplatsen, i sällskap av vår lilla flamingo som också fick lite luft under vingarna!

Efter Mellbystrand blev det ett lunchstopp hos Calles mamma som bor alldeles i närheten. Vi passade också på att skölja av husbilen lite på deras gårdsplan, det är ju inte så enkelt att lösa på hemmaplan när man bor i lägenhet!

Nu när vi är hemkomna kan vi sammanfatta den här semestertrippen:
Vi har varit i tre länder, åkt 160 mil, handlat lite, sett mycket, fikat och ätit gott och inte minst haft det väldigt skönt!
Mestadels har vi stått på ställplatser, men lite camping har det blivit också. I och med att batterierna till elcyklarna blev kvar hemma så fick vi anpassa oss lite efter detta när vi valde platser. Vi kan konstatera att det finns många fina små städer i Danmark, och garanterat bra många fler än de vi sett! Vi kommer absolut tillbaka!

Men resten av sommaren kommer vi att tillbringa i Sverige. Midsommar blir på Öland, sedan blir det Dalarna och så småningom vidare norrut. Så klart kommer ni att få följa med på resan så ni ser vad vi hittar på och vart vi tar vägen!

One thought on “Hemma igen”

  1. Vi tycker oxå camping är skönt ibland. Det är liksom variationen som tilltalar oss. Ibland fricamping, ibland ställplats och ibland camping. Går ju inte att komma ifrån att vi är bekväma av oss och verkligen vill boa in oss emellanåt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *