(H)julturnén i Västerås

Så var det då dags att lämna Tranås bakom oss och rulla vidare genom ett inte så värst kallt Vintersverige. Vi hade bestämt oss för att nästa stopp skulle bli Västerås för att träffa kompisar från vår tid i Dalarna som numera bor där.

I Västerås finns en fin ställplats vid gästhamnen som ligger ganska centralt. Men eftersom vi ju har en hund som är rädd för smällare valde vi istället att ta in på Mälarcampingen lite utanför stan. Vi hoppades på att det kanske skulle vara mindre smällar och raketer om man kom lite utanför själva stan. Och dessutom går det ju bussar in till stan som tar tio minuter, så det är ju inga bekymmer!

Det smällde inte mycket alls vad vi kunde höra, och troligen smällde det inte så mycket inne i stan heller med tanke på hur mycket det blåste. Vi var från och till lite oroliga över att vi skulle få eken som stod bakom husbilen genom taket… Som tur var höll eken för stormbyarna så vi fick åka vidare med helt tak!

Mälarcampingen ligger som sagt lite utanför Västerås och är rätt stor. Läget vid Mälarens strand är säkert helt fantastiskt på sommaren, nu var det rejält blåsigt. Vi har en vana att ha en korg med disk utanför dörren när vi står uppställda. Men när vi klev ur husbilen så var disken borta… Det blev till att leta tallrikar och bestick ett par meter i vindriktningen. Vi tror att vi fick tag i allt, men om någon kommer till campingen där och hittar en gaffel eller något annat löst husgeråd kan det vara vårt!

Djuren fick stanna i husbilen och ta det lugnt när vi tog oss till bussen för att ta oss in och utforska Västerås.

Det blev en promenad i snålblåsten och lite fönstershopping. Ska vi vara ärliga är vi inte så där imponerade av stadskärnan i Västerås, men där Svartån rinner igenom stan och det är gammal bebyggelse är det riktigt fint! Och ska man döma av antalet hänglås på den bron så lär det vara riktigt många lyckade förhållanden i Västerås!

Något vi absolut kan rekommendera i Västerås är ett besök på Global Living för en fika eller en matbit. Eller bara gå in och kolla läget! Det mesta som finns där inne är till salu och inredningen och lokalen är något utöver det vanliga. Dessutom är i alla fall fikat gott, maten vet vi inte mer om än att det luktade gott!

Vi blev lite sugna på en väggfast staty av Poseidon men vi blev osäkra på om bakväggen på husbilen skulle stå pall för den vikten så vi lät bli.

På kvällen var vi hembjudna på mat till våra kompisar, väldigt gott och trevligt så klart! Efter avslutad måltid och lite prat och soffhäng blev det en promenad till bussen genom ett fortfarande julpyntat Västerås!

Efter en god natts sömn var det så dags att rulla vidare, den här gången hemåt. Men ett stopp till blir det på vägen till Göteborg så snart kommer det ett inlägg till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *