Hoverberget, Storsjön

Så har vi då rullat vidare norrut och bytt Siljan mot Storsjön! En lagom dagsetapp tog oss från Rättvik till en liten camping och gästhamn strax norr om Svenstavik som heter Hoverberg. Vi har faktiskt varit här förut, för två år sedan, då vi reste norrut med husbil förra gången. Campingen är liten och mysig om än lite sliten, det man behöver finns där, varken mer eller mindre. Att dom dessutom hade tvättmaskin var som ett mindre mirakel för oss eftersom vår gamla katt på 12 år hade spytt ner hela Jimmys säng när vi hade lunchpaus… Att få lägga in lakanen i tvättmaskinen var lätt värt 20:-

Campingtomterna ligger precis vid vattnet med en härlig utsikt! Tyvärr var inte vädret fullt lika härligt, så vi höll oss mest inne i husbilen.

Men efter avslutad middag så hade det slutat regna så vi kunde ta en promenad och fota oss tillsammans med Storsjöodjuret. Vi ser lite allvarliga ut på bilden, men vem skulle inte göra det när man mött en sån legendarisk varelse!

Det blev också en promenad bort till närmsta… gissa vad? Just det, kyrka! Inget speciellt med den kyrkan egentligen så ni ska slippa att se den, men det var en skön promenad längs vattenkanten och ganska vackra vyer!

Det blev bara en natt här, och det räcker även om det är ett fint ställe vi gärna kommer tillbaka till. Nästa etapp blir längre norrut ändå…

3 thoughts on “Hoverberget, Storsjön”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *