Ingen sommar utan Mellbystrand

Så är det i alla fall för vår del. Att tillbringa några dagar på Mellbystrand hör liksom sommaren till för oss. Den långa sandstranden gör att det känns som att man är utomlands, fast man fortfarande bara åkt ett par timmar från Göteborg. Vi har brukat vara på Marias Camping som bokstavligen bara ligger ett stenkast från havet. Sedan förra året har campingen fått nya ägare och heter numera Mellbystrands camping. Men den ligger fortfarande lika nära havet…

Vi hade redan i våras bestämt oss för att ta midsommarveckan i Mellbystrand och bokat, vi vet att det brukar vara lite tryck och vi har ju inte en husbil man kan klämma in var som helst, så har man bestämt sig är det lika bra att boka ju. Måndagen före midsommar rullade vi in på campingen och tog vår tomt i besittning. Vi hade valt en stor plats i ena kanten av campingen för att ha lite lättare att hantera de fyrfota och smita ut genom grinden på baksidan för promenaderna.

En sak man ska tänka på om man vill till Mellbystrand är att det är ett ställe där man är ganska väderberoende, särskilt om man som vi har husbil och inte så lätt kan ta sig därifrån om det är en grå och regnig dag, eller i värsta fall flera! Men den här gången hade vi tur med vädret, vare sig regn eller blåst störde våra lata dagar!

Vi gjorde inte så många knop under vistelsen här utan mestadels njöt vi av tillvaron, och så klart tillbringade vi en del tid på den fantastiska stranden! Sand mellan tårna, sol på kroppen och till och med ett dopp fick det bli. Det är sånt här som gör att man laddar batterierna inför den höst och vinter som förhoppningsvis ligger långt framför oss ännu.

En och annan utflykt fick det ju så klart bli, om inte annat så för att handla mat och dryck! Det är ju en del av vistelsen och semestern som inte är helt oviktig. Vi kan absolut grilla korv eller äta nudlar och burkravioli ibland, men det vore en rätt trist semester utan god mat och något gott att dricka till det!

Självklart kommer grillen till användning en hel del när man är ute med husbilen, särskilt under sommarhalvåret. Men man kan ju inte bara grilla hela tiden heller. Eller ja, det är ju klart att man kan, men man vill ju inte riskera att tröttna på det heller! Här kommer en liten matparad, alltid kanske det kan vara något tips!

Först och främst – är det midsommar så är ju matjessill med nykokta färskpotatis och nubbe ett måste. Om sen nubben ska vara Aalborg eller Hallands Fläder har vi på våra över 20 år ihop inte lyckats komma överens om, så vi får fortfarande ha en flaska av varje sort när det ska vara nubbe!

Även om Jimmy är kock i grund och botten kan man ju få vara lite lat och lägga ribban lågt ibland ändå. En lätt lunch, men inte mindre god för det, är färdiga pannkakor med sylt, passar bra särskilt när det är varmt och man inte är vrålhungrig. Man kan värma pannkakorna om man vill, men den här gången var vi extra lata och åt dom kalla!

En annan inte särskilt komplicerad maträtt, men väldigt god, är getosttoast! Rostade brödskivor (vi rostade på grillen) med getost som man sedan gratinerar i ugnen om man har någon… Annars får man improvisera! Går säkert bra i en airfryer om man har en sådan, eller i värsta fall att bränna av med en liten gasbrännare! Man vill bara att osten smälter lite och får lite färg, använd fantasin! Lite ruccolasallad och pinjenötter till det och ringla över lite honung! Mums!

En dag snodde vi ihop en wok för att få något lite annorlunda. Det är ett gott sätt att få i sig grönsaker. Vi har en wokpanna i husbilen, har man inte det kan det kanske vara lite bökigt att få till det… Men gott blev det.

Och så till sist ett tips om man råkar ha kokt potatis över: Vi brukar göra ett knyte av aluminiumfolie och lägga i färskpotatis, sedan kan man ha i lite vad man vill för att smaksätta. Oftast har vi i någon ört, t.ex. persilja, Den här gången blev det också mozzarella och kapris vi hade över, och så lite salt och peppar. Annars går det bra med en klick smör och lite kryddor. Sedan får paketen ligga på grillen och gotta sig medan man grillar det man ska ha till! Mycket gott, och dessutom ett bra sätt att ta rätt på överbliven mat.

Som ni ser har det inte gått någon nöd alls på oss, och troligen har vi inte gått ner i vikt heller med tanke på kosthållningen. Lite får man ju sysselsätta sig ibland och då kan steggolf vara ett tips om ni inte testat det innan. Enkelt att förstå sig på och riktigt roligt! Funkar bra på två, men även att spela i lag 🙂

Vi fick besök ett par gånger, dels av Calles mamma med man och dels av kompisar som bor i Laholm, det är alltid trevligt att träffa sina nära och kära, särskilt när det inte blir så ofta. Och vid den här årstiden kan man ju ses utomhus vilket är en fördel, eller rent av en nödvändighet i dessa pandemitider!

Och så klart blir det ju en hel del hundpromenader också. Gamla Doris går inte så långt numera, men den unga spolingen Dobby behöver desto mer motion för att gå att ha i husbilen utan att riva den. Invid campingen finns ett område med diverse slingor i olika längd som passar perfekt för en hundpromenad!

Vi trivs som ni förstår alldeles utmärkt på Mellbystrands camping. Men har man inte varit här innan och tänker sig att åka hit kan det vara bra att känna till ett par saker… Strax norr om campingen ligger ett stort nakenbad. Detta är troligen en bidragande orsak till att campingen blivit populär i swingerskretsar. Och när det blir midsommar har de bokstavligt talat fest i dagarna tre. Det är inte så att det är oanständigt på campingen, men det är mycket folk i rörelse och bitvis lite ”brôtigt” som vi säger i Göteborg. Men å andra sidan, det är det på fler ställen under en midsommarhelg så det får man ta!

För er som gillar flamingos kan det också vara bra att känna till att det är lite av en symbol för swingers och under midsommar fanns det fler flamingos på campingen än vi orkade räkna till. Så om man inte vill att någon ska knacka på dörren och undra om man vill ha sällskap kanske man ska vara lite försiktig med flamingopyntet, i alla fall just på det här stället!

Efter en lat vecka i Mellbystrand rullade vi vidare mot Mölle. Men det skriver vi om nästa gång!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *