Kerteminde

Den här semestern har vi inte legat stilla länge på samma ställe… Efter Römö och Jylland drog vi nu vidare mot Fyn och det lilla samhället Kerteminde där vi nosat upp en ställplats i hamnen. Men avstånden i Danmark är inte så stora så vi var framme redan vid lunchtid trots att vi stannat och handlat lite på vägen.
Dels hade Jimmy akut behov av en klippning då klippmaskinen hörde till det som blev kvarglömt hemma och dels behövde vi nåt att äta. Efter att ha irrat runt lite på ett köpcentrum i utkanten av Kolding inköptes därför en klippmaskin och lunchmat. Man kan ju inte vara i Danmark utan att äta danska Smörrebröd, så det fick det bli, i sex olika varianter! Samt ett litet nätt danskt bakverk som grädde på moset. Vi fick dock vänta en stund mellan mackorna och fikabrödet för att ha en chans. Gott var det i alla fall…

Så klart blev det också en promenad på byn som låg på behändigt avstånd från ställplatsen, bara några hundra meter till huvudgatan. Och på vägen passerade man en rejäl mataffär ”SuperBrugsen”, så oss skulle det inte gå nån nöd på idag heller!

Kerteminde visade sig vara ytterligare en liten rar dansk stad att strosa runt i! Och tro det eller ej, vi hittade en kyrka att kolla in här också! Här fanns ett par riktigt rejäla kistor i sten (undrar vem som fått sista vilan i en sån pjäs) och en annorlunda dopfunt. Vi funderade ett tag på om man kunde ha den som fruktskål istället, den skulle säkert gjort sig bra med vindruvor i!

Kerteminde är inte större än att det går ganska fort att gå gatan ner, och i slutet kom man till vattnet. Nog för att det var skapligt väder och ganska varmt, men att bada som ett gäng gjorde där… nää! Vi höll oss till att duscha i servicehuset i gästhamnen istället!

Vi hittade också ett ställe som hette Bolchepigen. Det tog ett bra tag innan vi fattade vad det var för något. Först tyckte vi att det lät lite ekivokt, kanske nån sorts suspekt nattklubb? När vi gick fram och tittade in så fattade vi att det var godistillverkning där inne. Bolcher borde alltså betyda typ polkagrisar eller karameller.

Vi köpte några ”Hold-keft bolcher”. Namnet är rätt logiskt, lyckas man få in en sån karamell i käften så är man nog tyst en bra stund. Det finns nog också en överhängande risk för magont!

Kerteminde är inget ställe att tillbringa flera dagar i, men för en eller kanske två nätter, absolut! Och vill man inte bada under bron i stan så fanns det en stor och fin sandstrand också precis invid gästhamnen.

One thought on “Kerteminde”

  1. Haha, ja har en gjutit en fontän i en dopfunt, är vindruvor som utsmyckning sannerligen flera klasser bättre!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *