Kullahalvön

Efter att ha varit på Mellbystrand nästan en vecka var det dags att rulla vidare. Vi hade stämt träff med två vänner som hyrt stuga på First Camp Mölle i några dagar och vi skulle göra dom sällskap ett par av dagarna. Någon stuga behövde vi ju inte hyra, vi har ju ett hus på hjul med oss!

Så värst mycket folk var det inte så här veckan efter midsommar, men när vi kom på söndagen fanns det tydliga spår av att det hade varit en hel del gäster där före oss och att det inte varit någon vardag emellan…

Har man husbil, eller för allt i världen husvagn, får man oftast checka in tidigare än om man har stuga. Långt att åka hade vi inte heller så vi hade förutom att åka och handla lite också hunnit bo in ordentligt när våra vänner dök upp. Deras ankomst firades med lite bubbel och tilltugg, är det semester så är det!

Vill man besöka Kullahalvön med husbil så är campingen så långt ut man kan övernatta på ett enligt oss vettigt sätt och utan att provocera omgivningen. Man tar sig lätt till Mölle, Arild, Kullens fyr, Flickorna på Skäret mm med cykel så campingen är en utmärkt utgångspunkt! Men nu hade vi sådan tur att vännerna i stugan hade bil, så vi behövde inte anstränga oss det minsta för att ta oss dit vi ville!

För att ta sig till Krapperups slott behöver man varken bil eller cykel, två ben räcker bra. Två ben var alltså då det ligger på lagom promenadavstånd från campingen. Slottet är väl värt ett besök, och även att återvända till som vi gjorde, vi var ju där även förra året. Vi tycker väl ibland att vi bor lite för stort i vår femrumslägenhet, men i jämförelse med detta bor vi i en garderob! Och någon egen vallgrav har vi inte heller! Några krokodiler såg vi inte till i vallgraven, och tur var väl det! Dom hade nog behövt satsa på ett vattendjur som gillar vegetariskt istället med tanke på växtligheten i vallgraven…

Slottsparken är öppen för allmänheten och det är fritt inträde så det är bara att gå runt och kika i parken som är riktigt fin! Själva slottet kommer man däremot inte in i då det är privatbostad. I största laget kan man tycka, men det går säkert att fylla alla rum om man verkligen försöker! Men var nöjda med att hålla oss på utsidan i solskenet och titta runt i parken.

Det har uppenbarligen importerats och planterats ett och annat exotiskt träd till slottsparken genom åren, och en del har också spridit sig märkte vi. När vi gick med hundarna i skogsdungen bakom campingen hittade vi vad som måste vara pinjekottar, någon vanlig svensk tall eller gran var det absolut inte i alla fall, så fall var den rejält genmanipulerad!

Om man gillar sötsaker – och ärligt talat, vem gör inte det! – finns det också ett slottscafé att besöka med en massa hembakta godsaker. Gratis är det definitivt inte, vi hade lika gärna kunnat gå ut och äta varsin dagens, men gott var det med blåbärskladdkaka och pavlova med passionsfrukt! Och det var sannerligen inga snåla bitar!

Och apropå fika. Är man nu på Kullahalvön ska man också ha besökt Flickorna på Skäret. I dessa tider av pandemi ville de att man skulle boka bord även för en fika så det gjorde vi snällt. Vi kom med personbil, men kan konstatera att så länge det inte är alldeles för mycket bil går det fint att parkera en husbil där också! Även hos Flickorna på Skäret är det dyrfika som gäller, men man betalar minst lika mycket för upplevelsen som för fikat. Stället ligger fantastiskt vackert med utsikt över havet och själva byggnaden och trädgården man sitter och fikar i är också vacker!

Sedan är det ju inte ofta man blir serverad kaffet vid bordet i en synnerligen välputsad kopparpanna, så visst det är en helhetsupplevelse och vi kan absolut rekommendera ett besök, även om vi aldrig tidigare betalat så mycket för en kopp kaffe! Men det är klart, det är inte gratis att hålla alla kopparpannorna så blanka, vi såg lagret när vi gick tillbaka mot bilen.

Efter en massa fikande kanske man inte behöver äta jättemycket. Våra vänner bjöd oss på en riktigt god och somrig sallad som vi absolut kan rekommendera. Något recept har vi inte på salladen, men den innehöll bland annat halloumi, rostade pumpakärnor, mynta, färska jordgubbar, småbladssallad, quinoa och avokado. Man kan säkert googla fram receptet om man blir sugen! Vi får nog själva leta på receptet och göra detta igen!

Självklart blev det turer till både Mölle och Arild. Det är bra vackert både i Arild och Mölle. Synden i Mölle såg vi däremot inte så mycket av. Å andra sidan bestod ju den synden mestadels i att män och kvinnor badade tillsammans, dessutom synnerligen väl påpälsade så det skulle nog inte klassas som särskilt syndigt i dagsläget!

Sammantaget är Kullahalvön väldigt vackert och det finns mycket att se och uppleva. Vi hade tur och vädergudarna var på vår sida! Det finns gott om vackra vyer och det är aldrig långt till havet, så det är bara att njuta av livet!

Vill ni se mer från Kullahalvön kan ni kika på vårt inlägg från förra året: http://ho-mo.nu/molle-by-the-sea/.

Tyvärr räcker inte en semester till hur mycket som helst och allting har en ände utom korven som har två. Efter vistelsen i Mölle hade vi bara några dagar kvar på vår ledighet. Vi var verkligen i valet och kvalet vart vi skulle ta vägen, men till slut bestämde vi oss för att krama ut lite extra sommarkänsla och ta de sista dagarna och bara slappa och leva sommarliv i Mellbystrand igen! Men det har ni redan läst om så i och med detta inlägg har ni fått följa med på hela vår semester! Men var lugna, det finns helger kvar i sommar och vi har inte ställt av husbilen, så fler inlägg kommer!

2 thoughts on “Kullahalvön”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *