Långhelg på Mösseberg

Det är inte alltid så lätt att hitta nya ställen att åka till, men ibland kan man lyckas upptäcka nåt ställe man missat. Så blev det den här gången efter lite scrollande och klickande i appen ”Ställplatser” så fick vi korn på Mössebergs Camping utanför Falköping. Mindre än två timmar hemifrån och ändå hade vi missat det totalt hittills! Men nu skulle det bli ändring på det och vi skulle också passa på att träffa lite andra husbilsnördar. Var och en har ju sitt bohag med sig så man kan umgås på lite lagom distans och framför allt utomhus.

Mössebergs Camping visade sig ligga högst upp på ett berg med en fantastisk utsikt över Falköping med omgivningar. Nu kunde vi inte njuta av utsikten hela tiden för vädret var rätt varierande, vi hann avverka både dimma, regn och finväder med solsken under våra tre dagar.

Platsen vi fick var front-view, precis på kanten. Det lät härligt i teorin, men det visade sig att det varit säsongsplatser där tidigare och de hade precis tagit bort den gamla trallen och avverkat lite buskar när dom ändå höll på så platserna hade inte riktigt uppnått sin fulla potential än kan man säga.

Mösseberg har förutom camping också ett stort friluftsområde och en motionscentral precis i närheten. Det finns massor med gångvägar och stigar att strosa runt på och på en av hundpromenaderna träffade vi också på rådjur, visserligen på behörigt avstånd, men ändå! Dom hade full koll på både oss och Doris och tog en paus i tuggandet medan vi var i närheten.

Dessutom en liten – väldigt liten – badsjö för sommaraktiviteter och en skidbacke för vintertid, så det är inte alls svårt att hålla sig sysselsatt här. Nu var det inte säsong för varken bad eller skidåkning, men vi klarade oss rätt bra ändå. Ja, eller säsong för bad beror ju på vem man frågar… på en morgon promenad med Doris såg vi faktiskt två som badade! Inget för oss i alla fall.

Men vi hittade en sysselsättning som funkar kanon oavsett säsong – frisbeegolf, eller Discgolf som det väl egentligen heter. Det finns en kortare 9-håls bana och en 18-hålsbana som både är längre och svårare. Vi hann prova båda två. Har ni inte provat frisbeegolf så gör det! Det spelar ingen roll om man inte är så bra, det är kul ändå! Och om ni undrar – Jimmy vann…

Nu har vi också lyckats tråckla in cyklarna i husbilsförrådet för säsongen – det är som att spela Tetris när allt ska in för avfärd, men det går. Och så här års är elcyklarna från Biltema guld värda. Det gör att man är fri att göra lite längre utflykter utan att behöva packa ihop hela bohaget och ge sig iväg med 9-metersmonstret!

Så på lördagsförmiddagen bestämde vi oss för att rulla ner till Falköping och se vad som fanns där. Inte så värst mycket en tidig lördag visade det sig… Men en sak hittade vi som verkligen var värt både vägen ner och den betydligt tyngre vägen upp för backen igen… Falbygdens Osteria! Missa inte den om ni är i krokarna!

Det fanns massor att välja på och en hel det nedsatta priser med kort datum. Så det blev en kasse med ost och lite annat smått och gott att mumsa på när vi tagit oss upp för backen till campingen igen. Att få njuta av lite ost med tillbehör och ett gott bubbel till det – sämre kan man helt klart ha det!

Vi har flera gånger propagerat för vår Air-Fryer som vi är väldigt nöjda med. Självklart kom den till användning den här gången också, och inte bara för att baka av frallorna på morgonen. Jimmy brukar röra ihop de torra ingredienserna till sockerkaka i en plastpåse hemma så det bara är att röra ner smält smör, ägg och vatten. På loppis har vi hittat en gammal sockerkaksform som passar perfekt i Air-Fryern, och resultatet… ja döm själva!

Men det är ju inte alltid man kan lyxa till det med nybakat eller franska ostar och bubbel. Husbilsmat kan behöva vara lite enkel också, både om man är på väg och bara stannar till i vägkanten eller inte orkar, vill eller hinner fixa nåt avancerat. Vi har alltid med oss lite snabbfixade luncher att ta till; nudlar i kopp är det vanligaste. Det behövs bara lite varmvatten och varsin gaffel så är det klart! Vi har besökt en asiatisk livsmedelsbutik hemma i Göteborg och bunkrat lite roliga sorter för att få lite variation. Den här var det ”puff” i, men det gillar vi!

På det hela taget hade vi en fantastisk långhelg med avkoppling varvat med trevligt umgänge!

Servicehuset var under renovering och det var vår plats också. Dessutom hade vi en och annan synpunkt angående städning och påfyllning av toapapper… Men på det hela taget tyckte vi helt klart om Mösseberg och vi kommer definitivt tillbaka! Ett resmål att rekommendera och det finns något för alla inom räckhåll.

2 thoughts on “Långhelg på Mösseberg”

  1. Mina ingifta hemtrakter, Osterian får mer eller mindre alltid besök när vi är ”hemma”. Hoppas att ni la beslag på deras marmelad med paprika, hallon och chili. Låter inte som en match made in heaven men gud så gott!
    Ps, de har webshop med 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *