Mönsterås – Oknö

Så var det då dags att fortsätta resan söderut. Det fick bli ett snabbt stopp på Ica i Trosa för att handla det sista innan vi fortsatte mot ett förutbestämt mål, en camping på Oknö i Mönsterås skärgård. Vi hade stämt träff med några husbilsburna kompisar och då är det behändigt att veta vart man ska och att det går att boka en plats (eller i det här fallet två). Men först hade vi några timmar på vägen framför oss.

Allt rullade på smidigt tills vi började närma oss Söderköping, där tog det tvärstopp! Vi har inte haft några större bekymmer i trafiken på semesterresan hittills, men nu var det tydligen dags för en rejäl bilkö. Inga av våra appar eller annat som kunde konsulteras i telefonerna visade vad stoppet kunde bero på, men stopp var det obönhörligen… Bara att snigla sig framåt i 5km/timme och utrusta sig med tålamod.

Lunchen fick bli en macka ”i farten”. Inte för att det var så mycket till fart, men det kändes meningslöst att köra av vägen och stanna när man ändå knappt rörde sig. Så småningom kom vi äntligen in i själva Söderköping. E22an går rakt igenom stan och vi insåg efter ett tag att stoppet enbart berodde på en riklig mängd trafikljus i kombination med mycket trafik. Och vartenda litet trafikljus visade rött när man närmade sig. Skönt var det när vi äntligen kom förbi i alla fall och kunde rulla i mer normal hastighet.

Den moderna tekniken är bra, medan Calle körde hade Jimmy kontakt med våra kompisar så att vi kunde ses på en rastplats utanför Mönsterås och rulla mot campingen i samlad tropp, två stora åbäken till husbilar som kom inrullande samtidigt. Campingen visade sig vara en långsmal anläggning i en tallskog längs med vattnet, ingenstans var det mer än två rader mellan ekipaget och vattnet – jättefint!

Solen sken på oss och vi bara njöt av vädret, läget och sällskapet. Så värst mycket annat att göra fanns det inte i närheten av campingen, men det behövdes inte heller! Vi funderande ett tag på att bada, men vattnet var sådär inbjudande med mycket tång och algblomning så det fick vara!

Det enda vi hade glömt när vi rullade från Trosa var att köpa kattmat, men vilken tur att vi har elcyklar då. Det var bara att trampa iväg till Ica, en halvmil bort. När vi var nästan framme slogs Jimmy av en tanke – köpte vi inte kattmat tidigare. Jo, kanske? Eller inte? Lika bra att köpa hur som helst, det vore ju ännu jobbigare att cykla tillbaka till husbilen för att inse att det inte finns någon kattmat och få cykla iväg ytterligare en gång! När vi väl handlat och kom tillbaka så stod det mycket riktigt en oöppnad påse kattmat i ett skåp! Men det var i alla fall en fin cykeltur vi fick oss, och katten Iris slipper vara hungrig ett bra tag!

Annars hade vi mest ett par lata sköna dagar med trevligt umgänge, god mat och dryck och härligt väder i en fin natur!

Här kommer ett drinktips som funkar bra när det är varmt, alltså inte så stark! Två delar rosévin, en del Schweppes Russian, några frysta bär och lite lime i ett glas, svalkande och gott!

Hade Oknö legat lite närmre Göteborg hade vi gärna åkt hit över en helg när det ska vara fint väder. Men nu är det i längsta laget för en helgresa… Fast vem vet – kanske vi kommer hit igen!

Innan vi rullade ifrån Mönsterås fick det bli ett depåstopp på Systembolaget mitt i stan. Om det vi såg från husbilens fönster var Mönsterås city kändes det inte som att vi missat jättemycket då vi inte tagit oss in dit… Men vi kanske missade något? Om någon varit i Mönsterås och tycker det finns något klart sevärt, lämna gärna en kommentar!

2 thoughts on “Mönsterås – Oknö”

  1. Hej, Drinktipsarn hälsar att den snappats upp från podden ”Styrkebyrån”. Kallas att kort och gott RR.
    #RR

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *