Nu börjar semestern

Äntligen är det dags för fyra veckors semester!! Okej, vi ligger att par dagar efter i bloggandet nu, men ska se till att komma ikapp. Vi kommer att sammanfatta vår semester-roadtrips första dagar i det här inlägget så ni kan hänga med!

Fredag eftermiddag och känslan när man får stämpla ut från jobbet och sätta sig bakom husbilsratten och veta att man har fyra veckor framför sig. Det ni! Nä, vår husbil är inte högerstyrd, men bilden råkade bli spegelvänd och Calle orkar inte riktigt med att försöka vända den rätt så det får va så. Ni får helt enkelt lita på att ratten sitter på vänster sida i vår bil också!!

Målet med första etappen var södra Dalarna med Avesta och Borlänge för att hälsa på lite släktingar till Jimmy och vänner till oss båda. Men en fredag eftermiddag kändes det lite mastigt att köra hela vägen till Dalarna så vi hade bestämt oss för att ta ett stopp på vägen på ett lagom avstånd hemifrån. Valet föll på Ekuddens Camping i Mariestad vilket visade sig vara en riktig pärla precis vid Vänerns strand.

Campingen är stor, men det märktes inte så mycket i och med att det var flera områden med stora ekar som skärmade av. De stora husbilsplatserna låg på spott-avstånd från vattnet vilket var helt sagolikt! Att få avnjuta semesterns första måltid precis i vattenkanten var magiskt! Jimmy hade fixat en pastasallad innan vi åkte hemifrån så det var bara att lägga upp och äta!

Calle passade också på att premiärbada och det var riktigt behaglig värme i vattnet! Badbrygga med stege fanns det ca 25 meter från husbilen så det var inga större besvär att ta sig iväg till badet och Jimmy kunde övervaka badandet från campingstolen.

Kvällen spenderades för övrigt med att kolla in solnedgången över Vänern och dela på en flaska bubbel för att fira in semestern. Bättre tur med vädret och finare plats kunde man inte önska sig av sin första kväll på semestern!

Även morgonen efter bjöd på strålande sol så frukosten blev utomhus tillsammans med några rätt oblyga änder som vant rörde sig mellan husbilar och husvagnar.

Vi kommer absolut att åka tillbaka till Mariestad igen om vi får tillfälle, och ta oss in och utforska själva stan också. Nu blev det ju bara ett stopp på vägen mot Dalarna.

Efter frukost och ihoppackning rullade vi vidare. Calle hade tittat ut en alternativ väg för att slippa den urtrista vägen förbi Laxå och Örebro… Så vi svängde av mot Mora och Gullspång och väntade ett tag med att slå på GPS:en så att hon förhoppningsvis skulle hitta samma väg som Calle tittat ut. Efter ett tag insåg vi att nä, GPS-tanten och Calle kom inte alls överens om vilken väg som var bäst och trevligast. Så det slutade med en rejäl omväg och vi kom ut på vår vanliga tråkiga väg igen. I just Laxå.

På lördagskvällen firade vi Jimmys bror som fyllt 50år och husbilen fick vara en rullande gäststuga och stå på deras garageuppfart! Tur att det var varmt och soligt så man kunde vara utomhus och hålla social distans.

Söndagen rullade vi så vidare till Borlänge för att träffa Jimmys mamma och lite gamla kompisar från tiden vi bodde i just Borlänge. Vi tog in på Mellsta camping strax norr om stan. Läget är vackert precis vid Dalälven och det går galant att ta buss eller cykla in till stan. Men det verkade inte som att så många andra förstått charmen med detta för det var väldigt ödsligt på campingplatsen… Det var nog inte ens 25% beläggning. Kändes faktiskt lite märkligt ändå med tanke på att många ändå gått på semester. Fast Borlänge kanske inte har nån superstatus som semesterort…

Vi fick en granne vägg i vägg ett par timmar senare, våra kompisar som har husvagn hade bokat in sig där för att vi skulle kunna umgås lite utomhus!

Campingen ligger i ett friluftsområde så det finns gott om promenadvägar och motionsslingor att strosa eller springa på om man känner för det!

Vädret var av alla sorter, den värsta värmen hade i alla fall passerat för den här gången. Och som så ofta avslutades värmeperioden med ett åskväder och regn. Det är riktigt mysigt att få sitta i husbilen eller under markisen i regnet, om det inte hade varit för att vår kära Doris är så åskrädd. Vi har försökt att göra det så bra som möjligt för henne, vi sprejar feromoner (Adaptil) i husbilen för att lugna henne. Hon blir fortfarande rädd, men lugnar sig i alla fall fortare. Och blir det riktigt illa får hon ta på sin Thundershirt också, en riktigt tight tröja. Även den gör att det går betydligt fortare att lugna sig. Fast själva åskan är fortfarande läskig så det är tur att man kan tanka lite kärlek hos husse då och sitta och titta ut på skiten utanför.

Så… idag, onsdag, har vi rullat vidare norrut. Fortsättning följer så klart på vårt husbilsäventyr denna sommarsemester så det är bara att fortsätta läsa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *