Om oss

Vi är två killar, Jimmy och Calle, som upptäckt hur fantastiskt livet med och i husbil är! Så fort vi har möjlighet tar vi en kort eller lång tur med husbilen, vilket innebär att vi är ute i stort sett varje helg!

Utgångspunkten för våra resor är Göteborg där vi bor och jobbar. Resorna är både kortare och längre, allt beroende på väder och vind, känsla och inspiration. Och så klart vad man har tid med!


Vår första husbil köpte vi 2017, det blev en äldre Frankia som var en fantastisk första husbil! Bilden är från premiärturen till Ullared – det var ju lite grejer man behövde!

Vi hade bara tänkt att använda husbilen på sommarhalvåret, men efter knappt två månaders avställning blev saknaden för stor. Det var bara att leta upp en uppsättning vinterdäck ge sig ut på vägarna igen! Har man väl fått smak på husbilslivet går det tydligen inte att sluta!

Vi gillade verkligen gamla ”Frank”, men han hade två stora brister. Den ena var att sängen var tvärställd vilket ju innebär lite klättrande om den som ligger innerst skulle behöva gå upp på natten. Den andra bristen blev plågsamt tydlig under den rekordvarma sommaren 2018… Det saknades AC i förardelen! Autobahn i 30 grader med nedvevade rutor är också en upplevelse, men kanske inte den mest positiva!

När vi var ute och tittade på husbilar utan att egentligen leta efter det så råkade vi kliva in i en Bürstner som hade allt vi saknat och lite till…

På väg in i det som skulle bli vårt nya rullande hem

Efter mycket beslutsångest blev det så ett byte av husbil efter bara drygt ett år med Frank. Vi saknar honom lite ibland, men vår Aviano passar oss perfekt så vi ångrar inte bytet!

På den här sidan har vi tänkt att ni ska få följa oss på våra resor och de tankar man får längs med vägen. Kanske kan vi inspirera någon, eller avskräcka någon annan!

Vi kan ju också nämna att vi oftast inte åker själva i husbilen, med oss följer 30kg kärlek:

Doris vid Höga Kusten bron

Hoppas att ni vill följa med oss på våra resor framöver!