Römö

Nästa dagsetapp blev också kort, till och med inom samma kommun!
Skulle tro att några av er hört talas om ön Römö på södra Jylland, mest känd för en enorm sandstrand och en försvarlig mängd tyska turister. Vi hade också hört om något annat enormt på Römö som vi ville prova… en ställplats med 201 platser, ”Autocamperplads Oasen”. Fast vi skulle nog snarare välja att kalla det för en husbilscamping, både med tanke på storleken och hur det såg ut.

Ställplatsen består av två konstgjorda små sjöar med cirklar av husbilar runt, samt ett gäng platser lite vid sidan av. Det ser kanske inte så naturligt ut, men rätt fint ändå på nåt sätt. Och VÄLDIGT praktiskt. Allt finns och man betalar för det man vill ha och använder. Helt OK när man bara vänjer sig vid systemet. Närmaste granne, förutom alla husbilar då, var ett gäng hästar och gick och betade precis bakom.

Så mycket att göra finns det däremot inte i närheten av ställplatsen, men det fick i alla fall bli en promenad in till det lilla samhället Havneby för att proviantera lite. På vägen dit hittade vi också lite annorlunda små ”affärer” där man sålde ätbara saker…

Hemkokt sylt, marmelad och lokal försommarhonung från Römö plockade vi på oss. Betalade gjorde man i en liten burk! Härligt att man litar på folk. Vi har inte provat våra inköp än, men rapport kommer när vi smakat!

Det blev en lugn kväll med korvgrillning och att gå runt och titta på husbilar! Vi räknade till totalt 7 svenska bilar, de tyska orkade vi inte räkna.
Vi hade satt oss för att sitta ute och titta på solnedgången när det nu var hyfsat molnfritt. Efter ett tag blev det dock ganska så kallt och då får man krypa in i det som finns tillgängligt av filtar och annat…
Men solnedgång blev det till slut, och vackert var det!

Är man nu på Römö så kan man ju inte gärna åka därifrån utan att ha sett en liten del av sandstranden. Man ska kunna köra på den också, men vi vågade faktiskt inte köra ut med vår 5-tonnare på sanden. Vi fick båda inre bilder av hur husbilen grävde ner sig med framhjulen i sanden…

Om och när vi kommer tillbaka till Römö så ska cyklarna OCH batterierna följa med, då kan vi utforska sanden och stranden lite mera än så här! Och resten av Römö också för den delen, ön är inte större än att det går att cykla runt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *