Sista semesterveckan!

Sista blogginlägget från vår semesterresa har dröjt, ibland kommer det lite saker emellan, om inte annat livet! Lägg till det en trytande ork och lite bristande inspiration och chocken av att vara i arbete igen efter semestern så blir det inget bloggat. Men nu har vi hämtat oss och tänkte bjuda på hela vår sista semestervecka i ett enda inlägg!

Efter att ha lämnat Mönsterås och Oknö bakom oss styrde vi kosan mot västkusten och Mellbystrand. Närmare bestämt Marias Camping. Det är en riktig sommarcamping, bara öppet några månader om året och det främsta dragplåstret är stranden… Bara ett stenkast från campingen ligger en snudd på oändlig sandstrand med massor med sanddyner. Känslan är faktiskt att man kommit utomlands, såna stränder finns liksom inte i Sverige. Eller jo, det gör dom ju faktiskt.

Efter att under tre veckor ha rullat över 400 mil kände vi att det var skönt att gå in för landning och få ligga stilla på ett och samma ställe, så ganska snabbt bestämde vi oss för att stanna resten av semestern i Mellbystrand och bara vara! Vädret skulle lovades inte bli högsommarvärme, men ändå helt OK, så det fick duga!

Det kändes gött att få bo in sig lite mer på ett ställe och plocka fram prylarna ur skåp och förråd utan att veta att dom ska plockas in dagen efter när man ska iväg! Vi gillar absolut livet på vägarna och att se olika saker, men det är skönt att ligga stilla också som omväxling. Men några långliggare kommer vi inte att bli!

Vi gjorde inte några större utflykter eller utsvävningar under vistelsen, tanken var att varva ner och koppla av och det var det vi gjorde. Visst, elcyklarna kom fram – dels för att kunna ta sig till Ica och handla, men det blev också ett par cykelturer in till Laholm. Bland annat passade vi på att hälsa på Calles mamma och man i deras nya lägenhet för att se hur dom fått det. Det behövde också handlas hem lite varor som inte finns på Ica, och då var det bara att hoppa upp på cykeln och trampa in till stan – alltså för att gå på Systemet för att prata klartext!

Annars är det väl mest sol, bad, mat och trevligt umgänge vi ägnat oss åt under dagarna i Mellbystrand! Särskilt varmt var det inte, men första kvällen passade i alla fall Calle på att ta ett kvällsdopp. Vi kan väl bäst beskriva vattentemperaturen som uppfriskande!

När man går stigen från campingen ner på stranden får man välja om man vill gå åt vänster eller höger när man kommer ner. Vänster eller höger kan tyckas vara rätt ointressant val, men här är det rätt väsentligt. Åt vänster är det ”vanlig” strand, åt höger är det nakenbad… Går man en bit kan man vara i stort sett för sig själv dessutom.

Det är också ett häftigt och annorlunda dynlandskap man kan gå runt i om man har orken. Det är rena träningspasset att gå uppför och nerför i den lösa sanden, benmusklerna får jobba. Och så gäller det ju att se upp var man sätter fötterna, det är gott om rötter och skräp att trampa på sparka in tårna i! Och så får man ju se upp så man inte snubblar över nån soldyrkare som lagt sig bakom en grästuss för att få lite lä.

För blåste, det gjorde det! Så att ligga på stranden var inte aktuellt de flesta av dagarna. Men när det är runt 20 grader och blåser från havet kan man ju istället lägga sig bakom dynerna för att få lä, och då var det precis lagom! Så det blev ett antal besök på stranden!

Som sagt så blåste det en del… våra duktyngder orkade inte riktigt med att hålla vaxduken på plats så vi fick ta till en extra duktyngd. Undrar om grannarna trodde att vi var träningsnarkomaner…

Nu ska vi väl vara ärliga och säga att den kettlebellen aldrig använts som träningsredskap, utan mer som dörrstopp eller att hålla fast mattor och annat som ibland kan riskera att blåsa iväg. Men vill nån tro att vi går ut och svingar den varje morgon så får dom väl tro det!

Tack vare en kompis som jobbar på en husvagns- och husbilsfirma i närheten fick vi också lite extra hjälp med vinden. Vi investerade i ett Thule Vindskydd. Riktigt bra, och enkelt! Man fäste den med en sugpropp i husbilsväggen och en tältspik i marken, dra ut som en rullgardin och fäst i markisbenet – KLART! Och funkade gjorde det också!

Så klart blev det många grillkvällar, men ibland vill man ha lite omväxling. Ett färdigt pizzakit, fyll med vad man vill, rulla ihop och lägg i en Omnia eller som i vårt fall en liten sockerkaksform som passar i vår Air-fryer… Det tar ett tag om man vill ha det klart inne i mitten utan att det blir kremerat på utsidan, men det är värt att vänta på… Det blev kalasgott!

Det blev en skön avslutning på en lång resa! Vi ångrar inte alls att vi åkt genom i stort sett hela landet – vi är helnöjda! Vi har sett massor av den enorma variation som finns i Sverige. Det var inte vår första svemester, och absolut inte den sista heller! Att resa med både katt och hund fungerar utmärkt, även om man ibland får anpassa sig lite. Eftersom vi har en innekatt kan man inte ha dörrar och fönster öppna hur som helst. Och när man har djur i ekipaget och vill ta sig iväg utan att kunna lämna öppen är det för oss nödvändigt att ha AC igång vilket gör att vi oftast letar upp en elplats att stå på. Men med ACn igång så kan vi med gott samvete ta en utflykt och veta att djuren mår gott i husbilen. Dom trivs lika bra med husbilslivet som vi, trots att ytan är rätt begränsad.

I och med att semestern nu är slut får vi gå tillbaka till att bo i lägenhet i veckorna… Men vi har ju fortfarande massor med helger framför oss, både sommar, höst, vinter och vår, så fler husbilsresor kommer det att bli!

One thought on “Sista semesterveckan!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *