Sista stoppet – Örebro

Sista stoppet på vår vinterresa blev i Örebro som ju ligger på vägen hem från Västerås. Det blev camping den här gången också, för någon ställplats har vi inte lyckats lokalisera i Örebro. Men det är ju inte fel att stå på camping heller och Gustavsvik är förutom åretruntöppen också femstjärnig, så det är ju inte kattpiss! Nu är ju långt i från alla aktiviteter och faciliteter på campingen öppen när man rullar dit i början på januari, men det man behöver finns. Och lite till!

Någon särskild trängsel var det absolut inte… Vi kanske var 5-6 ekipage första natten, andra natten var vi helt själva på campingen! Några uppställda husvagnar fanns det lite utspritt här och var, men det var ingen i dom vad vi kunde se. Känns onekligen lite ödsligt att ha ett helt servicehus för sig själv med duschar, toaletter, diskmaskin osv… Lyxigt, men ödsligt.

På plussidan är ju att allt är rent och fräscht, det var ju i stort sett bara vi som kunde vara där och lorta ner!

Det var lite synd att minigolfen inte var öppen, för den såg riktigt kul ut. Det är nästan så man kan åka tillbaka bara för den… Dom har kopierat en massa lokala sevärdheter och gjort en bana som ser väldigt inbjudande ut! Vi började fundera på om man skulle skaffa egna klubbor och bollar och ha med sig när man är ute på vintern, det kan väl inte spela någon roll om man tar en runda när det är stängt?

Från Gustavsvik är det en lagom promenad in till centrala Örebro och slottet! Så det blev promenader in på stan båda dagarna vi var där. Något ska man ju göra, och det är skönt att röra på sig.

Örebro är inbjudande att strosa runt i, det är en trevlig stadskärna med fina hus. Men så klart finns det ju några byggnader som utgör undantag också. Gallerian Krämaren är bland de fulaste byggnader vi har sett någonsin! Fast på något sätt var det ändå rätt härligt att dom låtit det vara som det byggdes, som ett monument.

Men det finns ju som sagt bra mycket trevligare saker att titta på! Så klart letade vi oss ner mot Örebro Slott som ligger mitt i Svartån. Vi avstod från att gå in den här gången utan nöjde oss med att ta varvet runt slottet, över ett par gamla broar.

Vid vattnet sprang vi rakt in i en andakt. Eller om det bara var ett andrum? Hur som helst var det en himla massa änder som satt på första parkett framför slottet och halvsov. De brydde sin inte nämnvärt om folk runtomkring dom och man hade nog lätt kunnat klappa dom om man velat, men vi lät dom sova vidare!

Lite längre bort hittade vi en ensam and, fast den var desto större! Riktigt imponerande att kunna få ihop en jättebadanka av gamla bildäck, vilken ände ska man ens börja i? Resultatet var i alla fall riktigt häftigt, säkert gör det sig ännu bättre sommartid då det verkade som att den stod i en fontän av något slag, eller i alla fall en damm.

Kompisen som stod bredvid var desto mindre imponerande. Det var nog den risigaste bock vi sett, bokstavligt talat! Han kunde väl få gå i pension redan nu och inte behöva vänta på tjugondag Knut. Själv verkade bocken i alla fall ha gett upp allt…

Vi slänger in lite andra bilder från Örebro också, lite av det kvarvarande julpyntet fastnade på bild här också! Och så passade Calle på att vila benen lite på en bänk som inte var avsedd för småfolk direkt.

På stan i Örebro lyckades vi också träffa en kusin till Jimmy som han inte träffat på 20 år… Det blev ett mycket trevligt återseende, eller i Calles fall en ny bekantskap! Det skulle aldrig hänt om inte vi varit ute på turné, så den återföreningen kan vi väl i alla fall delvis tacka husbilen för.

Väl tillbaka på campingen fick det bli en lätt lunch, ostkaka är smidigt – och gott! Kanske inte det nyttigaste man kan stoppa i sig, men man kan inte alltid äta sallad!

Vi passade också på att kolla in hundrastgården på Gustavsvik. Den var inte speciellt imponerande, Doris har mer svängrum när vi har henne i koppel än vad hon skulle ha i den rastgården. Det är absolut bra att den finns, men den passar nog bättre för mindre hundar som inte har lika mycket spring i benen!

På trettondagsaftons kväll kom det till och med lite snö, den första vi har sett på hela vintern. Det var inte många flingor, och efter en stund ersattes det av regn, så snön försvann lika fort som den kom. Får se om det blir någon mer snö för vår del i vinter eller om vi kommer undan med det här!

Nu är vinterturnén avslutad för den här gången och imorgon är det dags att börja jobba igen… Men det kommer ju helger framöver så vi kommer inte att låta husbilen stå still bara för att det är arbetsveckor som väntar oss nu.

3 thoughts on “Sista stoppet – Örebro”

  1. Det är roligt att läsa om era resor, särskilt när ni är i våra trakter. 😄

    Jag älskar Örebro. Så mycket att se och uppleva. Att stå på camping denna årstid är däremot dööööden. Vi parkerar i ”Grönköping” då vi besöker Örebro. Betydligt mer liv och rörelse.

  2. Som Örebroare kan jag verkligen hålla med om Krämaren. Det är verkligen inte ett vackert byggnadsverk. Speciellt betongsargen under höghusen ovanför själva galleriavåningarna är hemsk.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *