Söderut igen

Nu var det dags att börja resa söderut igen. Ibland måste man ha en kördag för att komma någonstans, i alla fall om man inte har obegränsat med tid på sig. Och tyvärr har vi inte det, vi är inne på vår sista semestervecka så det är bara till att börja dra sig söderöver.

Vi hade tänkt oss att åka ungefär 40 mil och hade tittat ut en liten camping i Ramsjö. Det såg rätt trevligt ut från vad vi kunde se och låg precis vid vägen. Så vi ställde in detta på vår GPS och rattade ut från Vilhelmina.

Vi hör båda två till dom stackars satar som ibland måste jobba på semestern också. Men om man som Jimmy inte kör så finns det ju med dagens teknik vissa möjligheter att kombinera transportsträckor med arbete! Och ja, vi vet att man inte ska ha fötterna på instrumentbrädan… Men Jimmy är vuxen och får bestämma själv!

På vägen passerade flera orter revy: Dorotea, Hoting, Strömsund, Brunflo, Bräcke, Ånge… De flesta verkar vara ganska så fina små orter som skulle förtjäna ett bättre öde än att bara bli passerade. Men skulle vi stanna överallt där man ser något fint skulle vi varit på väg bra mycket längre än de fyra veckor vi har på oss. Och även landskapet som passerade utanför rutan hade mycket att erbjuda. Sverige är bra vackert, och man önskar att fler skulle våga sig in i inlandet och inte bara hålla till vid kusten (sa dom som bor i Göteborg…).

Vi passerade också MÄNGDER med loppisar, men man vet ju inte om man kan vända om man väl tagit sig in med 9 meter husbil, så det fick vara. Och ska vi vara helt ärliga så är vår husbil rätt full. 4 veckors boende kräver en hel del packning.

Så småningom dök då Ramsjö camping upp på vänster sida… Calle svängde in och stannade på behörigt avstånd från själva infarten. Vi tittade på stället och på varandra. Allvarligt talat, törs man bo här? Det låg ett antal ganska fina hus på området, men annars var det några algöverväxta gamla husvagnar och två vattenrutschkanor som sett sina bästa dagar för bra länge sedan. Kyrkan intill såg i alla fall fin ut!

Efter en snabb konferens med våra vänner i husbilen bakom bestämde vi oss för att åka vidare till Ljusdal istället, det fick vara värt 45 minuter extra i bilen. Man ska ju våga lämna den för att gå på toa i alla fall.

När vi ett tag senare kom fram till Ljusdal var vi väldigt nöjda med vårt beslut. Vi han knappt stanna utanför receptionen förrän en väldigt pratglad och trevlig holländsk kvinna kom ut och började dirigera oss in på plats.

Klockan var en del nu när vi kommit på plats så det blev inte så mycket till utforskning av omgivningarna innan vi behövde mat i magarna. Men vi konstaterade i alla fall trots ett rätt trist väder att campingen ligger väldigt vackert intill Ljusnan och det är promenadavstånd in till själva Ljusdal.

Sandstranden nedanför såg fin ut, men vädret med snålblåst och duggregn gjorde att vi kunde hålla oss från badandet! Det blev till att kura in sig i husbilen och mysa istället!

I morgon fortsätter vi söderut med siktet inställt på Uppsala. Efter så här lång tid i skogen kan vi behöva lite social träning!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *