Strömstad

Nu har vi inlett en veckas höstsemester. Vi hade planerat detta redan tidigt i år, men det blir inte alltid som det är tänkt. Vår plan var att besöka husbil- och husvagnsmässan på Elmia i Jönköping, biljetter var fixade och likaså ressällskap. Men så kom det en oönskad besökare från Kina och vände hela världen upp och ner! Med en pandemi i farten blev det så klart ingen mässa, men semester kan man ju ha ändå. Fast Jönköping får klara sig utan oss den här gången.

Första etappen på vår semesterresa gick istället norrut längs kusten till Strömstad. I början av vår husbilskarriär besökte vi First Camp City i Strömstad och då var vi så vitt vi kunde se ända svenska ekipage, resten norrmän! Nu såg det rätt annorlunda ut, inte en norrman så långt ögat kunde nå, men rätt så gott om svenskar. Och så en och annan tysk också så klart.

Vi och våra kompisar fick ett par husbilsplatser längst upp på campingen. Nackdel – man ska inte ha bråttom till servicehuset och inte ha för dålig kondition, det var backträning! Fördel – utsikten över Strömstad och Kosterhavet och bohuslänska klippor bakom oss. Fördelarna övervägde helt klart!

Att det blev just Strömstad den här gången berodde helt på väderprognoserna. Som sanna husbilsmänniskor ska man ju kolla vädret och åka dit där det ser bäst ut efter egen smak. Här skulle det bli uppehåll i stort sett hela helgen så det avgjorde saken. Och SMHI höll vad dom hade lovat i stort sett hela helgen, ända till söndag kväll när det började torna upp sig mörka moln över havet och det mullrade olycksbådande.

Hade det inte varit för att Doris är så himla åskrädd hade vi bara suttit i husbilen och njutit av regnet, blixtarna och mullret. Men nu blir det lite annorlunda när man ska förhålla sig till en hund som skakar, flåsar och är rädd. Men även åskväder går över och efter ett tag lugnade Doris ner sig och somnade gott!

Det finns ganska många campingar runt Strömstad, men fördelen med just denna camping är att man lätt kan ta en promenad in till stan utan att vara något spänstfenomen! Det är en lagom promenad in, och Strömstad är fint!

Nu när norrmännen lyser med sin frånvaro är det också ganska så lugnt i stan vilket enligt vårt sätt att se det inte är någon nackdel! Fast i september är det förmodligen ganska lugnt ändå.

Något som också finns bara några meter från campingen är en välsorterad tillbehörsbutik för husbil och husvagn. Det är väl ungefär 50 meter från receptionen och dit. Problemet är bara att det går en järnväg emellan, så om man inte är fiskmås får man ta en skaplig omväg för att komma dit.

Hur som helst blev det en promenad dit… Och så blev det som vanligt, man går in i affären och tänker att man varken behöver eller ska ha någonting. Lik förbannat kommer man ut med lite prylar ändå, sånt man inte visste att man behöver. I vårt fall blev det lite nya muggar och en matta man spänner fast på trappsteget.

Annars var den stora behållningen för oss läget, att kunna stå med husbilen och ha den utsikten är helt magiskt!

Vi har ju också en katt med oss i ressällskapet, Iris. Hon får hålla sig inne, men så klart passade hon också på att njuta av utsikten. Eller titta efter fåglar… Om man inte drar från mörkläggningsgardinerna ordentligt så löser hon det själv! Bra katt reder sig själv, och tyngden av en katt räcker tydligen för att få ner en gardin.

Om man skulle vara sugen (vi blev inte det…) så finns det också en badplats bara ett par hundra meter bort. Det började som en stig som övergick i trappor och vips var man nere vid en liten fin sandstrand. Medan vi var där kom en tapper kvinna som resolut hoppade i vattnet från bryggan, men vi stod emot frestelsen att hoppa i. Och det var inte så svårt att stå emot heller!

Vi kan absolut rekommendera First Camp i Strömstad! Man får dock inte vara rädd för backar eller snäva svängar, för backigt är det inne på området! Och vägen upp på toppen där vi stod var allt annat än rak. Men så värt det! Efter att ha stått där i tre nätter och gått några vändor upp och ner för backarna kan vi notera en viss träningsvärk i rumpan, men träning sägs ju vara nyttigt. Och det ÄR tillåtet att ta pauser på vägen från servicehuset till husbilen. Eller välja en plats som är lite närmre 🙂

One thought on “Strömstad”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *