Sundsvall

Som sagt, ibland blir det rätt bra fastän det inte blir som man hade tänkt sig från början. Målet var ju Skuleberget på Höga Kusten, men eftersom det var fullt så rullade vi vidare och hamnade istället på First Camp strax utanför Sundsvall. Det visade sig vara en etage-camping som verkligen gjorde skäl för namnet… När man passerat receptionen var det en hiskeligt brant backe ner mot havet. Och vi hade fått plats allra längst ner! Tur att bromsarna funkar som dom ska…

Campingen är relativt enkel, men det som behövs finns… Även hundbad och tillhörande sandstrand. Och till skillnad från Höga Kusten var här långt ifrån fullt. Solen sken för fullt på oss, jo – den har gjort det en del i Sverige i år också, även om det på en del låter som det regnat konstant! Så fram med stolar och bord för att varva ner efter en lång körning.

Kvällen blev lugnt med en liten kort promenad på stranden en en liten halvö utanför. Det var härliga vyer då campingen ligger precis vid havet med fri sikt mot horisonten!

Fast det gäller ju att titta åt rätt håll som det ofta gör, vare sig man befinner sig på en camping, ställplats eller fricampar. Nu hade dom väl gjort var dom kunde för att poppa till skorstenarna, men betong är betong! Fast lite poäng får dom ändå för regnbågsfärgade skorstenar…

Det är ca fem kilometer in till själva stan och det är ju ingen match om man har cykel och det dessutom är cykelbana hela vägen! Sundsvall ser ut som en storstad, fast i litet format! Massor med imponerande stenbyggnader i centrum, men kanske inte något enormt utbud av butiker osv… Fast det hade vi inte direkt väntat oss heller. Det är som det brukar vara i de flesta svenska städer. Vi passade på att fylla på lite i t-shirt-förrådet i husbilen. Det är ju ett alternativ till att försöka tvätta…

Stadens grundläggare hade mer än en fjäder i hatten visade det sig. En hel mås närmare bestämt! Och en bestämd mås såg det ut att vara… Dessutom hade någon gjort sig omaket att få upp en stol på statyn, det kan inte ha varit helt lätt!

Vi passade också på att ta en cykeltur till en butik med husbilstillbehör som nyligen öppnat om vi förstått rätt, Campingtillbehör4u. Väl där kunde vi konstatera att vi nog har det mesta vi behöver i vår husbil, och en hel del som vi egentligen inte behöver, så det blev en billig inköpsrunda!

Längs stranden in mot Sundsvall ser man från campingen flera små sandstränder med partier med runda stenar emellan. Vi gjorde ett par försök att ta oss till den bortre stranden man såg, den såg väldigt fin ut. Det visade sig att det nog finns en bra anledning till att den är så fin… Det gick nämligen inte att ta sig dit utan att antingen ha klättringsutrustning eller vara född till bergsget.

Men det var en fin promenad ändå, även om vi inte kom hela vägen fram riktigt… Eller promenad – vi hoppade mest mellan stenar!

Efter det lilla äventyret fick det så bli en belöning! Vi har köpt ett par ganska (extremt) färgglada glas på loppis som vi hittills aldrig använt, men nu var det dags. Det här är farligt gott och dessutom enkelt. En kula passionssorbet i botten på glaset och så fylla upp med bubbel – prosecco eller vad som helst… Det kräver dock en viss koncentration som synes!

Har man vägarna förbi kan vi absolut rekommendera ett stopp här! Men se till att ha bromsarna i trim! Nu rullar vi vidare söderut med siktet inställt på underkläder… fundera på den!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *