Tillbaka i Bua

Bua är som ni nog förstått ett ställe vi åker till lite då och då. Det ligger lagom långt hemifrån när man slutar jobbet på fredag eftermiddag och varken hinner, orkar eller vill köra så långt. När det dessutom enligt SMHI skulle bli regn och blötsnö är det gött att stå på asfalt!

Fast på fredagskvällen var det helt OK väder och det var inte fler ekipage på plats än att vi fick stå på första parkett med nosen mot vattnet!

Fredagen var det inte så mycket kvar av när vi ställt oss på plats och duschat! Det var bara att bänka sig vid finalen av ”På spåret” och njuta av fredagskvällen och en husbilsklassiker, tonfiskpasta med soltorkade tomater, purjolök och småpaprikor…

På lördagsförmiddagen gjorde vi ett traditionsenligt besök på loppisen som ligger precis intill… Det är inte så stort och går rätt snabbt att gå igenom utbudet där inne. Några större inköp blev det inte den här gången heller, men en ny ljuslykta till samlingen fick följa med oss tillbaka till husbilen! Nästa gång vi köper en ny ljuslykta får en annan åka ut för nu är det fullt på brickan! Man kanske kan byta in den på nån loppis?

När vi satt där i husbilen och tog igen oss lite så hörde vi hur det började skälla utanför. Först nån enstaka hund, och sedan fler och fler. När vi tittade ut insåg vi att det var någon hundklubb som stämt träff i Bua. Massor med bilar och massor med hundar, över 30 stycken räknade vi till!

Så småningom tog alla hundarna och hundägarna sig iväg på promenad, och vi gjorde detsamma då vi stämt träff med en kollega till Jimmy. Och hennes hund! Det finns väldigt bra promenadvägar runt om i Bua, fast efter allt regn som kommit de senaste månaderna så var det VÄLDIGT lerigt. Inte för att Doris brydde sig, men vi var inte jättesugna på att få in en lerig hund i husbilen, så vi tog helt enkelt och spolade av henne lite grann vid gråvattentömningen. Smutsvatten som smutsvatten liksom.

Så här trött blir man efter skogspromenad och bus med hundkompisar!

En kul grej med husbilar är att man kan träffa trevliga människor man aldrig skulle träffat annars. Ibland kan man ha Facebook som hjälpmedel för detta… Via just Facebook hade vi fått kontakt med ett par som nu råkade vara i Bua även dom. Så vi passade på att ses ”live” när vi nu faktiskt var på samma ställe! Det blev några trevliga timmar i vår husbilen med lite gott att dricka och trevligt ”tjöt”.

Lördagskvällen ägnades annars åt god mat i form av oxfilé med tillbehör tillsammans med andra chansen i Melodifestivalen medan regnet smattrade mot taket.

Det var en regnig och blåsig natt mot söndagen, vi kände hur det ruskade i husbilen i vindbyarna. Tur att det är varmt och gott inne i pensionärstorpeden!

Innan vi åkte hem på söndagsmorgonen blev det Vasaloppsfrukost. Alltså vanlig frukost, men med Vasaloppet på TV. Ingen av oss skulle någonsin få för oss att åka Vasaloppet, men det är lite mysigt att se starten och så på TV medan man sitter och mumsar på frukostmackorna och dricker kaffe!

Doris var som vanligt mer intresserad av maten på bordet än av vad som visas på TV…

Nästa helg blir det förhoppningsvis husbil igen, vi har saknat den rätt mycket när vi inte varit ute! Men vart – vi får se!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *