Trosa

Vi rullar vidare söderut och efter Sundsvall hamnade vi i Trosa. Valet stod mellan ställplats i hamnen eller campingen ett par kilometer ut från samhället. Vi bestämde oss redan i förväg för att satsa på campingen då vi skulle komma ganska sent, det visade sig vara ett klokt beslut. På vägen ut mot campingen passerade vi ställplatserna i hamnen och det var knôkfullt på ren Göteborgska! Husbilar köade för att få plats, men vi rullade förbi och ut på Öbolandet mot Trosa Havsbad. Vägen var slingrig och guppig, kanske lite guppigare än vad den skulle behövt vara eftersom Calle missade ett farthinder och körde i 30 km/h över – husbilen tog ett skutt över, men inga större skador. Det enda var att hyllan ovanför sängen som vi satt upp med spegeltejp lossnade, men den landade ju mjukt i sängen så ingen skada skedd!

Campingen ligger som namnet antyder precis vid havet. Det är en camping modell äldre och det märks… Platserna är lite huller om buller, vilket mest är charmigt, vägarna mellan platserna är trånga och servicehusen skulle behöva sig en uppfräschning. Men vad gör väl det, livet är gött ändå och vi tog oss in på vår plats utan större problem!

Redan när vi landade på campingen hade vi fått besök av en kompis som bor i Stockholm och en kompis till honom hade vägarna förbi. Alltid kul att träffa folk sådär lite oplanerat, det brukar bli som bäst då!

Så klart fick det bli en cykeltur in till Trosa dagen efter, man lär ju kolla in omgivningarna och med elcykel är det ingen match! Den här gången missade vi inget farthinder…

Ska man använda bara ett ord för att beskriva Trosa får det bli ”gulligt”. För oss var det första gången. Stan är liten och ligger längs Trosaån med riktigt fina gångstråk längs vattnet! Hela centrala delen av stan känns lite som ett friluftsmuseum, typ Skansen.

Troligen åker ingen till Trosa för shoppingen, det får man lösa på annat håll, men man ska absolut ta sig en stund och strosa runt bland gränderna och längs ån! Det enda vi shoppade var inne på Systembolaget där man tydligen kunde stoltsera med att ha haft Sveriges trevligaste personal fem år i rad! Inte så svårt att förstå varför efter ett besök där!

Men man kan inte bara dricka, man måste ju ha mat i magen också så vi cyklade en ytterligare en bit, till den lokala Ica-handlaren, inte Ica Trosan, men väl Trossen. Vi kände oss faktiskt lite extra välkomna där då både flaggorna utanför butiken och kassarna var regnbågsfärgade!

Vädergudarna var på vår sida så efter att ha trampat tillbaka till campingen tyckte vi att vi gjort oss förtjänta av ett glas rosé. Dagens I-landsproblem är att rosévinet kanske blir lite för ljummet lite för snabbt när solen skiner… Men Lidl har försett oss med en lösning på det problemet! Vi har köpt stålkulor som är som små kylklampar, i med en sådan i glaset och så håller det sig kallt och gott! Och inte smälter det och späder ut drickat som is kan göra.

Och om ni undrar hur det är med djuren efter snart tre veckor i husbil är svaret alldeles utmärkt! En njutande katt och en alltid lite småsugen hund som båda gillar husbilslivet lika mycket som hussarna gör.

Med det tackar vi Trosa för besöket. Vi tycker nog att man kan satsa på ställplats i Trosa i första hand, men campingen funkar också om det är fullt på ställplatserna.

One thought on “Trosa”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *