Ugglarp

Vi har ju som ni vet en del vänner som också har husbil – det är ju allmänt känt att husbilsfolk är trevligt folk :). Den här helgen var det inte vi som bestämt resmålet utan ett par av våra husbilsvänner. De tyckte att vi skulle prova campingen i Ugglarp utanför Falkenberg.

Sagt och gjort, Ugglarp fick det bli! När vi kom fram på fredagseftermiddagen bjöd Ugglarp på fint väder, om än lite blåsigt! Vi fick husbilsplatserna längst ner mot havet med en härlig utsikt!

När man kommer fram en fredagseftermiddag så är det bara att packa ur det som ska packas ur och se till att fixa mat. Vi hade huvudansvaret för maten på fredagen och eftersom det nu var finväder så åkte grillen fram! Men först lite förrätt. Det blev glamping-klass på förrätten den här gången…

Finska spenatplättar med löjrom, creme fraiche och rödlök och små toasts med chevre, honung och rostade valnötter! Det är långt ifrån varje gång det blir sån lyx i husbilen, men ibland får man ha något annat än chips och ostbågar! Vi tyckte det var gott och det uppskattades av sällskapet också!

Till det grillade hade vi rostat färskpotatis i Air-fryern och blandat med riven parmesan, persilja och citronzest. Inte alls fel det heller! Och så skönt det är när man kan sitta ute och njuta av både mat och utsikt!

Att äta brukar tyvärr ha den tråkiga bieffekten att det blir disk att ta hand om, så även den här gången. Men vad gör det när det finns diskmaskin i servicehuset. På vägen till servicehuset passerar man lekplatsen och då fick Calle syn på något och fick lite feeling…

Balansgång verkade som en kul idé, så Calle sparkade av sig campingpumpsen (Foppatofflorna) och satte upp fötterna för att börja gå. Någon direkt gång på linan blev det nu inte, för Calles fötter flög åt ett håll och resten av Calle åt det andra hållet innan första steget var avklarat. Det är osäkert om bubblet och rödvinet till maten var det som gjorde att balansen var sämre än vanligt eller om det var det som gjorde att fallet ändå blev så pass mjukt. Hur som helst blev det platt fall på ansiktet! Slutresultat – näsblod och en något svullen näsa, skrapsår på ena handen och en öm höft. Inget brutet och inga bestående men utöver en lätt stukad självkänsla.

Bättre då att ta sig in i husbilen och njuta av utsikten över Kattegatt!

Lördagen bjöd på ett väder som inte var lika trevligt… Blåsigt var det redan på fredagen, men nu hade det tillkommit regn. Men på insidan av en husbil är det ändå rätt mysigt!

Det blev en lugn lördag med vila, patiens, korsord och lite promenader mellan regnskurarna! Från Ugglarps camping går man bara tvärs över vägen så är man nere på stranden! På vägen ner passerade man en hage med några ganska så nyfikna invånare…

Stranden är riktigt fin och hade det varit lite varmare i både luften och vattnet hade vi kanske tagit ett dopp. Den här campingplatsen måste vara perfekt när högsommarvärmen slår till. Visst, det är en väg mellan campingen och havet, men den är inte direkt högtrafikerad. Men den här gången fick det vara med badandet och vi njöt av havet på avstånd istället! Nere på stranden var det någon som varit konstnärlig och gjort ett hjärta av snäckskal, kreativt och vackert!

Det finns gott om trevliga promenadstråk runt campingen och när vi gick lite längre råkade vi på fler lokalinvånare än korna vid stranden. Kanske inte riktigt lika nyfikna, men nog hade dom full koll på oss.

På lördagskvällen var det vår att bli bjudna på mat, trevligt att bli bortskämd och överraskad! Dock fick vi lov att äta inomhus för vädret tillät inte riktigt att sitta ute, tur att vi har en rymlig husbil så att man ändå inte behöver vara precis inpå varandra!

Till slut blir det några extra bilder från Ugglarp, en riktigt trevlig camping med vackert läge väldigt nära havet! Vi kan varmt rekommendera det, ytterligare en av många pärlor i vårt avlånga land!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *