Varberg

När man bor i lägenhet och ska packa i husbilen för helgen krävs det lite logistik. Bilen ska hämtas från sin parkering, ställas på ett något sånär lämpligt ställe och sen blir det ett par turer med kassar innan bilen är startklar.

Vi har hittat ett ställe att stanna till där vi i alla fall bara är lite i vägen när vi packar i… men hittills har ingen klagat, i alla fall inte så vi har hört det!

Att vi precis varit ute med husbilen i en och en halv vecka är inget som avskräcker oss. Är det helg och vi har en möjlighet så är det klart att vi åker ut med husbilen! Fast efter en lång runda över nyår och trettonhelgen fick det räcka med en kortare tur. Den här gången rattade vi mot Varbergs gästhamn och ställplatsen där. Det är trevligt att stå lite stadsnära ibland, och det är det verkligen i Varberg, det är bara några hundra meter in till centrum. På vintern är den ställplatsen riktigt prisvärd, 180:- per natt. Sommartid är priset det dubbla så då håller vi oss därifrån!

Platserna längst in i hamnen, närmast stan, brukar bli upptagna ganska fort. Så också den här gången, så vi fick åka lite längre ut och ställa oss precis där Stena-båtarna till Grenå lägger till. Vi har hört talas om att en del blir störda av det, men inte vi. Det är tvärtom lite mysigt när båten kommer in.

Fredagkvällen ägnades traditionsenligt åt På spåret och lite annat TV-tittande innan vi tog kväll och kröp ner i sängen.

På morgonen visade sig Varberg från en väldigt fin sida! Fantastikt vackra färger på himlen och om man tittar riktigt noga på andra bilden så kan man se både Varbergs fästning och kallbadhuset som båda ligger alldeles intill ställplatsen, så det är ett bra utgångsläge för att utforska Varberg.

Efter morgonpromenaden med Doris och en som alltid god husbilsfrukost med tillhörande lyssning på Ring så spelar vi tog vi oss en promenad in på stan. Inte för att vi hade vare sig behov eller lust med någon shopping, men titta kan man ju alltid!

På torget fanns det förutom den förväntade torggranen en frisör som hade slagit upp sin ”salong” framför kyrkan. Klart annorlunda och kanske inte så att man vart sugen på en klippning i snålblåsten framför publik! Men en annorlunda och kul idé är det absolut.

Vi fick lov att stödja den lokala Ica-handlaren också då vi behövde komplettera vårt matförråd lite grann. Det blev inte bara mat inhandlat, det slank ner lite fikabröd också till eftermiddagskaffet.

Om man som vi gillar fikabröd och har svårt att bestämma sig får man väl köpa flera sorter och dela! Fast ska vi vara ärliga vart det nog i mesta laget. Det hade räckt att dela på två, men ibland vill ögat mer än magen klarar av. Eller klarar och klarar, det blev inget över när vi var klara!

Det visade inte vara en helt vanlig helg i Varberg. Den här helgen var det cykeltävling runt i Societetsparken, vid kallbadhuset samt runt och till och med inne på Varbergs fästning. Inte det trevligaste vädret att cykla i kanske, men dom kämpade verkligen på ändå!

Det var inte helt lätt att ta sig runt fästningen med band och avspärrningar, men det gick! När vi sedan kom runt hörnet insåg vi hur mycket det faktiskt blåste. Tydligen hade dom varnat för rediga vindbyar och vädergudarna gjorde vad dom kunde för att leva upp till förväntningarna!

Men har man varit ute i skräpväder så är det desto skönare att krypa in i husbilen och mysa! Medan vi tog igen oss och njöt av att ha torrt och vart så knackade det på dörren. Utanför stod en man som berömde oss för en fin husbil. Calle tackade lite förvånat innan mannen presenterade sig och berättade att han kom från Bürstner-klubben. Han bodde i närheten och brukade tydligen ta lite vändor ner till ställplatsen ibland för att värva nya medlemmar!

Eftersom det är lite dåliga möjligheter till disk och matlagning på den här ställplatsen hade vi sett till att förbereda så mycket som möjligt hemma för att inte ställa till mer disk än vi kunde hantera i husbilen. Men det går att få till gott käk ändå!

Det blev en förrätt med friterade lökringar (så klart gjorda i Air-fryern). Efter detta tunna revben som Jimmy gjort klart innan vi åkte hemifrån och Pommes Frites, också gjorda i Air-Fryern. Enda nackdelen med den maskinen är att den kräver el, men vi fricampar sällan så det brukar funka! Maten fick serveras på finaste campingservisen av äkta papp den här gången så vi slapp diska…

Natten blev ganska så blåsig och det skakade en del i husbilen, men det är mest mysigt, i alla fall när man står på så sätt att man vet att inget kan blåsa ner på en.

Så tackar vi Varberg och husbilen för den här helgen och är laddade (i alla fall ganska) för en ny arbetsvecka!

One thought on “Varberg”

  1. Visst är det mysigt att kura i husbilen när det blåser ute och man vet att man har varandra och allt man behöver inne i bilen. Varberg är fint och färjan brukar vi ta ibland när vi skall söderut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *