Vardag i husbilen

Vi har ett tag funderat från och till på att bo permanent i husbilen, kanske inte just nu, men i en inte alltför avlägsen framtid ändå. Nu fick vi för oss att vi skulle prova några dagar i alla fall, det går ju att åka till jobbet från husbilen också!

Sagt och gjort, i tisdags drog vi och ställde oss på en husbilsplats på Lisebergsbyn Kärralund här i Göteborg. Det får ju ändå vara lite praktiskt att ta sig till jobbet ju. Eller ja, just nu är det Jimmy som tar sig till jobbet, Calle är mellan två jobb och har ett par veckor till ”i frihet”. Den lilla personbilen fick också följa med för att det skulle bli mer praktiskt, och det visade sig vara tur vilket vi återkommer till…

Kärralund ligger inte långt från Delsjöområdet i Göteborg och man behöver inte gå många meter för att vara ute i skogen! Calle passade på att utnyttja detta på onsdagen, det blev skogspromenader både före och efter lunch. Det är faktiskt riktigt fint i skogarna, trots att man är nästan mitt i stan. Och i skogen dök det upp saker vi inte ens visste fanns i Göteborg… Hoppbackar!

Tydligt skyltade med att pulkaåkning är förbjuden, gissningsvis är det ett antal pulkor som åker nerför dom backarna ändå på vintrarna. Men vi är för gamla och fega för att våga prova det!

Det dök också upp lite annat i skogen, inte i samma mängder som förra helgen, men ändå… Det blev lite fler påsar i frysen!

Är man ute i terrängen och går finns det också risk att man själv blir hittad vilket Calle upptäckte dagen efter när det var dags för en dusch… Årets andra fästing hade parkerat sig, men tack och lov på ett ställe där det gick att ta bort den. Fast belysningen inne i duscharna på campingen är ju sisådär så det blev till att stå och plocka på insidan av låret till allmän beskådan i tvättutrymmet… Fast det är ju inte så mycket folk i servicehuset på en vardag mitt på dagen så Calle slapp skämma ut sig alltför mycket!

Tänk att en sån liten jäkel kan klia så mycket och ställa till med så mycket om man har otur… Gäller att hålla koll där den suttit ett tag nu.

Våran minsta katt har vi nyligen kastrerat. Efter kastrationen fick hon tyvärr en infektion, men efter antibiotika och en söt ”tvångströja” för katt så trodde vi att allt var frid och fröjd och det såg bra ut. Men på onsdagskvällen såg vi att det öppnat sig ett litet hål och det kom ut var… Inte så trevligt! Det var bara att ringa till veterinären direkt på morgonen efter och boka in ett besök. Det besöket ledde till en operation och en extremt olycklig katt.

Det visade sig att området bakom operationsärret var fullt med små bakteriefyllda abcesser, varbölder som antibiotikan inte rått på då de hade kapslat in sig. Så på eftermiddagen fick vi hämta hem en groggy kisse med tratt och dränage i magen. Stackars liten!

Om någon har en katt som liksom vår tar sig ut ur tratten på mindre än 20 sekunder så kan det vara värt ett försök att sätta fast den med en sele, och det funkade faktiskt bra! Hon har bara lyckats ta sig ur den en enda gång…

Men att ha en katt med tratt är inte så lätt. Hon sov inte på det kommande dygnet utan gick bara runt och var olycklig i husbilen. Påföljden blev ju att inte heller vi sov speciellt mycket detta dygn så man var rejält mör på torsdagskvällen. Men vi är tacksamma för att vi var i husbilen med henne, det var mycket lättare att ha koll på en katt på det begränsade utrymmet än i en stor lägenhet. Men det var mycket pyssel – medicinering två gånger om dagen, matning eftersom hon inte kom åt maten på det vanliga sättet. Även att gå på lådan var ett äventyr först då hon gärna vill lukta på sanden först. Det som hände då var att hon körde ner tratten i gruset, fick panik och kvickt lyfte huvudet och på så sätt åstadkom en mindre kattsandsfontän. Vi hade kattsand på hela toaletten där vi har lådan, i handfatet, i hyllorna… överallt!

Efter ett tag accepterade hon dock tillvaron med tratt och tar sig fram skapligt, även om man hör att hon skrapar i lite här och där… Tänk er själva att gå med lampskärm på huvudet utan att fatta varför! Men eftersom hon ändå var lite klen och vi inte riktigt vågade lämna henne längre stunder så bestämde vi oss för att ha en lugn helg på inte alltför långt avstånd från en helgöppen veterinär.

Först tänkte vi oss att åka till Ullared, men efter ett telefonsamtal fick vi veta att där var helt fullbokat. Tydligen är julhandeln igång för fullt. Istället svängde vi av mot Bua. Där var det i alla fall inte fullt, men bra mycket mer folk än man skulle kunna tro en helg i oktober. Det verkar som att fler och fler använder sina husbilar mer än på sommaren, vilket känns väldigt roligt. Har man nu en så dyr ”leksak” ska man väl använda den?

Det blev en mycket lugn helg, vilket nog var bra för både hussar och djur! Vi var alla lite trötta… Uttrycket som hund och katt har en lite annorlunda betydelse i vår familj, här kommer dom oftast bra överens. Lika ofta som alla gör i vilken familj som helst i alla fall!

Det är gött att få slappa och titta på TV, även om man är katt med tratt! Och en hund är en utmärkt värmekälla om man vill mysa lite!

På fredagskvällen skulle Calle för en gångs skull stå för matlagningen, vegetariskt indisk gryta med paneer (en slags färskost) skulle det bli. Ingredienserna var noggrannt genomgångna och införskaffade, men ibland är det bra att läsa hur man ska göra också. ”Häll allt i mixern..” Vi har väl ingen jävla mixer i husbilen… ska jag behöva hacka allt för hand??

Jimmy upplyste om att vi visst har en mixer, fast en manuell… Tack för det Tupperware! Och resultatet blev riktig bra, även om man får vara lite extra försiktig när man ska stå och handmixa en skållhet gryta! Och när man ska diska får man också se upp, knivarna är vassa…

Lördagen bjöd på varierande väder, ömsom regn och ömsom solsken. Den blandningen brukar kunna ge en regnbåge också, och så också den här gången!

Nog är det fler än vi som ibland blir sugna på nybakat i husbilen? Tur att det finns enkla lösningar! Efter en promenad till Ica i duggregnet hade vi införskaffat de fyra saker vi behövde: färdig smördeg, äpplen, kanel och vaniljsås. Så enkelt och så gott! Bara att hacka äpplen och ”kanela” dom, bädda ner dom i smördeg och in i ugnen… Har man inte ugn går det säkert fint med omnia eller airfryer också! Gott blev det i alla fall!

På söndagsmorgonen var det så dags att rulla hemåt igen, eller rulla det mobila hemmet till det fasta hemmet! Fast först skulle vi tömma vissa tankar och fylla på andra. Det är enkelt och smidigt att göra i Bua, allt på ett ställe och på en gång!

Nästa helg provar vi ett nytt ställe och då har vi rätt specifika planer… Häng med och läs om en vecka!

6 thoughts on “Vardag i husbilen”

 1. Vad roligt att ni funderar på heltidsboende. Vi kan så klart rekommendera det 🙂 Ni verkar ha haft en skön helg och det är ju bra att kissen är på bättringsvägen nu, sjuka djur kan ställa till det i hjärtetrakten ordentligt.

   1. Hej
    Hamnade bakom er husbil idag (fredag) på Rv40
    Blev glad åt att se er webbadress tydligt på den. Jag gillar starkt att ni öppet står för er! Jag älskar personer som vågar stå för sig själva som den person de är. Detta inspirerar mig att tro på mig själv. (Är hetero men gillar helt enkelt starka personligheter) lycka till på era resor och hoppas ni fårcen fin helg i ett rullande hem.

    1. Hej och tack!
     Vad roligt att du uppskattade vårt ”tilltag”. Det är inte utan att vi ibland funderar om det var/är så klokt att skylta helt öppet med vår hemsida, men hittills har vi faktiskt bara fått positiva reaktioner!
     Ha det fint!

 2. Kul med heltidsbonde i husbilen. Vi är också två killar som bor permanent i vår husbil sedan 3 månader tillbaka. Det bästa vi har gjort hittills.

  1. Fasen va kul! Vi har inte kommit dit att vi helt är beredda att släppa vår lägenhet, men vi planerar så smått för att i alla fall provbo en längre period i vårt ”hjulhus” när förutsättningarna blir de rätta!
   Vore kul att höra mer om hur det funkar för er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *