Vi rullar vidare

Det är tur att vi inte har utlovat några liverapporter från resan, för nu ligger vi efter! Men är det semester så är det och vi har inga måsten vad gäller något, inte ens bloggandet! Så klart har vi flyttat på oss sedan Rättvik, men vi har inte riktigt hunnit eller prioriterat våra inlägg. Om ni har lite koll på Instagram och Facebook har ni däremot sett var vi varit och lite vad vi haft för oss, men så klart ska vi skriva lite också, så håll till godo!

Efter Rättvik styrde vi kosan mot Uppsala för att träffa lite släkt till Jimmy och en nära släkting till Dobby! Någon hyggligt central ställplats i Uppsala finns inte så vitt vi vet, men däremot en central camping – Fyrishov. Den är inte särskilt flott, men å andra sidan inte så dyr heller så det är helt OK! Det finns det man behöver och det är en överkomlig och ganska fin promenad in till centrala staden längs med Fyrisån.

En av dagarna vi stod i Uppsala fick vi besök av Dobbys pappa (husse och matte till pappa var också med). Om det var ett kärt återseende är svårt att säga, men på något sätt fick vi ändå känslan av att de kände igen varandra! Kul hade dom i alla fall i solgasset! Om ni inte ser vem som är vem kan vi ge ledtråden att den spinkigaste av dom två är Dobby :). Än så länge är pappa betydligt grövre, men Dobby växer så det knakar så vi får se hur det är nästa gång dom ses!

När man som vi är ute med husbilen några veckor på raken blir det ju en del lite mer vardagliga sysslor som ska skötas också. Mycket har vi i husbilen, men inte allt. Någon tvättmaskin har vi till exempel inte och efter ett par veckor på resande fot behöver man ändå tvätta lite och nu tog vi chansen. Vissa saker går ju bra att slänga in i torktumlaren, men inte allt. Tur att det var bra torkväder!

Den sista delen av torkningen fick bli inne i husbilen över natten. Det hängde tröjor överallt!

Som ni säkert vet reser vi med djur, två hundar och en katt. Vissa gånger känns det som att vi har ett helt zoo inne i husbilen. Även om djuren är betydligt mindre än vi tar de ofta betydligt mer plats! Även en katt på drygt tre kilo kan ta extremt mycket plats när hon sätter den sidan till. Och när man ska packa in nytvättade tröjor i skåpet så är det så klart att man som katt passar på att kolla in skåpet på insidan. Iris förstod inte alls problemet med att hon var i skåpet när husse skulle försöka få plats med sina rena t-shirts!

Efter dagarna i Uppsala rullade vi vidare mot Västerås för att träffa lite mer folk. Sina nära och kära som kanske inte alltid är så fysiskt nära där man bor till vardags vill man ju gärna passa på att träffa när man har semester och är i närheten. Så nu fick det bli ett par nätter på ställplatsen i Västerås.

Vi som arbetar har ibland svårt att pricka in att stå på ställplats. Det riskerar ofta att vara fullt när man kommer då andra har möjlighet att åka tidigare och komma på plats innan det är fullt. I Västerås finns det nu möjlighet att boka ställplats vilket man kan tycka olika om, men vi tycker det är strålande! Det som var mindre strålande med ställplatsen var väl att de just när vi var där passade på att renovera serviceutrymmena så det bara fanns en toalett att dela på för alla husbilar och båtar i gästhamnen. Men det löste sig bra och vi fick ett par fina och soliga dagar i husbilen.

På ställplatsen ingick det också liveunderhållning eftersom det fanns en anlägging för wakeboard (vi tror i alla fall att det var det det var) precis framför nosen på husbilen. Vissa som åkte var kanske mindre duktiga, men vissa var verkligen riktigt bra! Kul att se var det i alla fall, men vi hade inga större problem att avstå från att försöka själva! Det får vara måtta på den offentliga förnedringen!

Varmt och gott var det i alla fall, nästan onödigt varmt. Tur att vi fått ett bidrag från goda vänner hemma att avnjuta i värmen, det kom väl till pass och det är inte fel med en kall öl när det är varmt! Rosévin är inte heller så dumt när det är varmt, men boxen hade blivit lite fuktskadad i kylväskan där den stått och vi fick lappa ihop med med silvertejp! Nöden har ingen lag… Innehållet var i alla fall bra mycket bättre än utsidan.

Även ställplatsen i Västerås ligger på promenadavstånd från de centrala delarna av stan och Calle tog en sväng in för att proviantera lite. På vägen passerade man bland annat Västerås slott. Vi som inte ens visste att Västerås hade ett slott. Inte ett sånt där slott med tinnar och torn, men ändå ett slott!

Ställplatsen i Västerås ligger bra till om man vill besöka stan och nu när det är bokningsbart kommer vi säkert att återkomma dit flera gånger. Det är en bit mellan Göteborg och Västerås och har man bestämt att träffa någon så vill man ju veta att man får en plats. Campingen lite utanför stan har vi stått på förr och det är absolut inte något fel på den, men det är smidigt att stå lite närmre centrum när det är möjligt!

Till slut passar vi på att bjuda på lite ”matporr” också. På första bilden ser ni en av våra favoriter i husbilen. Pasta med gorgonzolasås, honungsstekta päron och stekt sidfläsk och lite valnötter på toppen! Inte så svårlagat, vansinnigt gott, men tyvärr ställer det till en del disk.

Bild nummer två visar en frukostmacka med ost och påläggschoklad, en av Jimmys favoriter. Det är ännu bättre med After Eight på ostmackan påstår Jimmy. Calle är fortsatt väldigt skeptisk mot den här blandningen och föredrar att kombinera osten med vanlig hederlig skinka.

Efter Västerås rullade vi vidare söderut, men det får ni läsa om i nästa inlägg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *